Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Προς Βουλιώτες


Ανοικτή επιστολή του Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Πορεία για Ποιότητα Ζωής» και Υποψήφιου Δημάρχου ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΣΔΑΓΛΗ
                                    -----------------------------------
Σε όλα τα προγράμματα των υποψηφίων δημάρχων που προέρχονται από τη Βούλα περιλαμβάνεται ηχηρή αναφορά στον χαρακτήρα της πόλης μας ως κηπούπολης και πιο ακόμα βροντερή δέσμευση για τη διατήρηση, την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και της μορφής της ως χώρου αποκλειστικής κατοικίας.
Καιρός, λοιπόν, είναι να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.
Στις 3-9-2009 υποβλήθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας και ήδη υποψήφιο Δήμαρχο Ανδρέα Κάσδαγλη, αίτηση 10 δημοτικών συμβούλων για να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί προκαθορισμένο από αυτούς θέμα με τίτλο «Έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Βούλας και μελέτης σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος χρήσεων γης».
Την αίτηση υπέγραφαν ο νυν Η ιστορία ποτέ δεν έβλαψε.
υποψήφιος Δήμαρχος κ. Άγγελος Αποστολάτος και όλος ο συνδυασμός του (κ.κ. Ω. Κάραγιαν, Ι. Γερακιού, Ι. Κουρεμέτης, Ε. Καλτσής), η κ. Ηλέκτρα Τσιριγώτη και από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ο νυν υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και οι κ.κ. Γ. Χατζηιωάννου, Δ. Βαμβασάκης και Κ. Ανδριόπουλος.
Το θέμα ήρθε υποχρεωτικά κατά το νόμο προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 9-9-2009 και, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης, καταψηφίστηκε από το νυν υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ανδρέα Κάσδαγλη και τους κ.κ. Ν. Ψαλλίδα, Ε. Ρουσσάκη, Ε. Δημακόπουλο, Δ. Δαβάκη, Π. Σωτηρόπουλο, Δ. Κιούκη, Γ. Σταμπέλο, Μ. Μαυραγάνη, Π. Θανόπουλο και Ι. Σκουμπούρη.
Εντελώς συμπτωματικά, τρεις από αυτούς που ζήτησαν την συζήτηση, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Η μεν κ. Τσιριγώτη ήταν απούσα κατά την συζήτηση, οι δε κ.κ. Αποστολάτος και Κωνσταντέλλος αποχώρησαν πριν την ψηφοφορία.
Έτσι, αποφεύχθηκε η ανακίνηση ενός θέματος που η συντριπτική πλειοψηφία των Βουλιωτών έχει καταδικάσει και για το οποίο το Συμβούλιο της Επικρατείας   έχει αποφανθεί. 
Από το γεγονός που εξιστορήθηκε και που ίσως λίγοι γνωρίζουν από τους συμπολίτες μας, όπως το κατέγραψε η ιστορία των πεπραγμένων του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας, προκύπτουν αβίαστα τέσσερα διδάγματα.
Πρώτον, δεν μπορούν να διαφυλάξουν ως Δήμαρχοι ή ως Δημοτικοί σύμβουλοι τον εξοχικό χαρακτήρα της πόλης μας ή αν θέλετε, τη Βούλα ως κηπούπολη, όσοι με την υπογραφή τους έθεσαν θέμα νέας πολεοδομικής μελέτης για τις χρήσεις γης, ακυρώνοντας στην ουσία τον χαρακτήρα της ως πόλης αποκλειστικής κατοικίας.
Δεύτερον, δεν μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον όσοι δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τον εαυτό τους από πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις στα σπίτια τους.
Τρίτον, όσοι από τους Βουλιώτες ψηφίσουν ως Δήμαρχο τον Ανδρέα Κάσδαγλη, στην ουσία επιλέγουν τη διατήρηση της Βούλας ως κηπούπολη.
Τέταρτον, όσοι από τους Βουλιώτες επιθυμούν να παραμείνει η Βούλα κηπούπολη και χώρος αποκλειστικής κατοικίας οφείλουν να ψηφίσουν ως Δήμαρχο τον Ανδρέα Κάσδαγλη.
Το θέμα του χαρακτήρα της Βούλας αφορά αποκλειστικά τους Βουλιώτες.
 Στα πλαίσια του νέου διευρυμένου Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης εσείς, Βουλιώτες, θα επιλέξετε, θα προστατεύσετε και θα διατηρήσετε την μορφή της πόλης σας.
Γι’ αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Για να σωθεί η μορφή της πόλης μας ως κηπούπολη και χώρος αποκλειστικής κατοικίας, η επιλογή σας στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Κάσδαγλη είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: