Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΑΡΗΣ

Τοποθετηση του επικεφαλής του Συνδυασμού ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για πιότητα ζωής, στη συγκέτρωση-συνέντευξη στη ΒΑΡΗ στις 30 ΣΕΠ.2010

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Είναι γεγονός αναμβισβήτητο ότι η πόλη της Βάρης, σε σχέση με τις 2 άλλες γειτονικές Βούλα και Βουλιαγμένη, που αποτελούν όλες μαζί πλέον ένα νέο μεγάλο και ενιαίο Δήμο, έχει τα περισσότερα προβλήματα, που εστιάζονται κυρίως σε χρονίζοντα θέματα, που καθυστερούν την γενικότερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της.
Από την άλλη πλευρά όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε ότι παρουσιάζει μία πολύ καλή έως άριστη βάση υποδομών παιδείας και αθλητισμού, που μπορεί ακόμη να αναπτυχθεί.
Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ούτε για να αποδώσουμε ευθύνες, ούτε για να ρίξουμε το ανάθεμα στους προηγούμενους.
Προσωπικά τιμάμε κάθε καλό και κάθε πρόσωπο που βοήθησε για το καλό της πόλης, στο μέτρο που τη βοήθησε και θέλουμε η δική μας συμβολή στη συνέχεια της πόλης να είναι θετική.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό και από την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής τόσο από τους συνεργάτες μου, όσο και από ιδίαν αντίληψη, οι βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθούμε είναι:

ΑΞΟΝΕΣ

1. Η βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας του Δημότη και η καλλίτερη εξυπηρέτηση του, με σκοπό την εξάλειψη αν είναι δυνατόν προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα, το φωτισμό, τις πεζοδρομήσεις και τις μονοδρομήσεις, τη διαμόρφωση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων κλπ.
2. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ διαδικασιών για την αναθεώρηση του ΓΠΣ. Αν αυτό εξακολουθήσει να καρκινοβατεί και να πηγαίνει με τους ρυθμούς που μέχρι σήμερα πάει, τότε δε θα χαθούν μόνο ακόμη κάποια χρόνια, αλλά και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα δε θα μπορούν να βελτιώνονται, για να φτάσουν εκεί που ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ τα θέλει ο δημότης.
3. Για μας ο νέος νόμος για την προστασία του Υμηττού, δε μπορεί να γίνει αποδεκτός, όχι γιατί ενταφιάζει την περιοχή του ΧΕΡΩΜΑΤΟΣ και οδηγεί στην πλήρη αφάνεια όλον τον οικισμό, αλλά κυρίως επειδή η ΠΟΛΙΤΕΊΑ, στέκεται άδικη απέναντι στα νόμιμα που διεκδικούν οι ηρωικοί κάτοικοι του Χερώματος. Ειδικά εγώ, δεν αισθάνομαι καλά και είναι δύσκολο να βρω δικαιολογίες, όταν επιβαρημένες περιοχές του Δήμου από τον οποίο προέρχομαι, έχουν ευνοηθεί. Για το λόγο αυτό επιμένουμε, τουλάχιστον τα 124 στρέμματα πρασίνου στο Πανόραμα να μείνουν δασικός πνεύμονας
4. Ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στο Κόρμπι. Σήμερα δεν έπρεπε να μιλάμε πλέον για αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Είναι αδιανόητο οι όμορφες και ακριβές οικοδομές της περιοχής να μην έχουν δρόμους, αποχέτευση κλπ. Σήμερα με την απεργία των φορτηγών, μεγάλες περιοχές των Μεσογείων στην κυριολεξία βρωμάνε από τα λύματα.
5. Μηλαδέζα. Εξακολουθεί να παραμένει στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου. Η πράξη εφαρμογής μόνο στα λόγια και τα σχέδια έγινε. Τώρα πάλι στις εκλογές για 4η 4ετία δηλαδή, λέμε τα ίδια. Σταματώ εδώ.
6. Δίλοφο (ΒΛΑΧΙΚΑ) Είναι καιρός να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η περιοχή σαν 2ας διαλογής.
7. Ασύρματος, εξακολουθεί να βρίσκεται σε προβληματική κατάσταση και η κύρωση να μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο.
8. Λαθούριζα. Έφτασε ένας δρόμος που η κατασκευή του κράτησε 4 περίπου χρόνια, για να δώσει μια άλλη μορφή στην περιοχή. Και εδώ το πρόβλημα εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνεται στα μεγάλα.
9. ΒΑΡΚΙΖΑ. Το φυσικό στολίδι του Δήμου, που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα, έχει πέσει σε μαρασμό. Χρειάζονται άμεσες επεμβάσεις.
10.Διευθέτηση ρεμάτων-αντιπλημμυρικά.
11. Ελεύθερο παραλιακό μέτωπο. Ενιαία πολιτική σε όλον το
νέο Δήμο. Ελεύθερες παραλίες για όλον τον κόσμο με
διαχειριστή το Δήμο και όχι τα συμφέροντα.
12. Διαμόρφωση ενιαίας περιβαλλοντικής πολιτικής.
13. Ασφάλεια δημοτών
14 Κυκλοφοριακό- συγκοινωνιακό-οδοποιία - σημάνσεις.
15 Ολοκληρωμένα και ουσιαστικά προγράμματα δημοτικής συγκοινωνίας. Αξιοποίηση του 1ου βήματος που έγινε.
16. Εθελοντισμός παντού
17. Κοινωνική μέριμνα σε όλες τις βαθμίδες. Μέριμνα υπέρ των εχόντων την ανάγκη συμπολιτών μας.
18. Πολιτισμός–αθλητισμός. Συνέχιση των καλών προσπαθειών που έχουν γίνει.
19.Παιδεία-Υγεία. Με τις νέες αρμοδιότητες που δίνει ο
Καλλικράτης, νέος σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα του
σχολείου και της υγειονομικής περίθαλψης.
20. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. Εφαρμογή πολιτικών που μέχρι σήμερα δεν έχουνε επιδειχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.
21. Βοήθεια επιχειρήσεων. Οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί απαιτούν μια τοπική αυτοδιοίκηση περισσότερο κοντά στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία.

Επίλογος

Η αμφίδρομη ενημέρωση και η συνεργασία δημότη-Δημοτικής αρχής είναι η προϋπόθεση για να υπάρξει μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκλειστικά στην υπηρεσία του Δημότη. Και αυτή είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: