Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στην εντατική και τα δημόσια νοσοκομεία, περιμένουν το μοιραίο!



Σχολιάζει ο Δημήτρης Κυπριώτης
  
Ο επόμενος ασθενής, μετά τον ΕΟΠΥΥ, είναι τα δημόσια νοσοκομεία. Οι σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που αναμένεται να ενταθούν λόγω του μεγάλου κύματος συνταξιοδοτήσεων στα τέλη του 2012, τα προβλήματα υποχρηματοδότησης εξαιτίας και της αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ να καταβάλει τις οφειλές του για νοσήλια ασφαλισμένων, καθώς και οι μεγάλες πλέον ελλείψεις υλικών δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση στη δημόσια περίθαλψη. 

Στα παραπάνω προβλήματα που έκαναν την εμφάνισή τους με την είοσοδο της χώρας στο νεκροκρέβατο της τροικας, έρχεται  τώρα  να προστεθεί και  το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης.
 

 Μέχρι στιγμής καμία απάντηση δεν έχει δοθεί από κάθε αρμόδιο ή αναρμόδιο υπουργό ή παρατρεχάμενο  στις επίμονες εκκλήσεις των διοικήσεων και των φορέων των νοσοκομείων, που έχουν ζητήσει επίσημα την αναθεώρηση των προϋπολογισθέντων κονδυλίων για την προμήθεια του πετρελαίου.

Το τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα κανείς δεν ξέρει και κανέναν αρμόδιο φορέα της κεντρικής εξουσίας φαίνεται ότι δεν απασχολεί, αφού όπου και αν αποτανθεί κανείς θα του μιλήσει για τη .....δόση του.

Άντε λοιπόν να δούμε που θα πάει η κατάσταση, άντε να δούμε για πόσο ακόμη θα κάνει υπομονή και θα ανέχεται κατά πρώπο τις φτυσιές αυτός ο λαός! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: