Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επίτέλους τα πράγμα άρχισαν να λέγονται έξω από τα δόντια!

 
 
Αναδημοσιεύω και προσυπογράφω ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για την πρωτοβουλία Αλαβάνου.
 
Αλήθεια, γιατί η αριστερά συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τον αδιαμφισβήτητο αγωνιστή Καζάκη και το κίνημα του Ε.ΠΑ.Μ. που οι αγώνες τους δεν βρίσκω σε τι αντιτίθενται στις βασικές ιδεολογικές αρχές της;
 
Αριστερό είναι οτι υπερασπίζεται το λαό, και επομένως δεν έχει σημασία τόσο να λες οτι είσαι αριστερός, σημασία έχει οι πράξεις σου και η πολιτική σου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αδυνάτων.
 
Βγάλτε επιτέλους τις εμμονές και τις ταμπέλες από τα μυαλά σας. Αργά ή γρήγορα ο ίδιος ο κόσμος σας θα σας αποδείξει πόσο λάθος είναι αυτή η τακτική.
 
Όποιος θέλει να είναι αριστερός, καλά κάνει. Μην θέτετε όμως ως προϋπόθεση στον αγώνα και στην ενότητα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης. Ο πραγματικός αριστερός γνωρίζει πως ένα πράγμα είναι η ιδεολογία - ψευδής συνείδηση - και ένα άλλο, το πιο ισχυρό στην πολιτική, η ταξική θέση, το ταξικό συμφέρον και η ταξική συνείδηση. Και μάλιστα στην συγκυρία που ζούμε, όπως συνέβη και σε άλλες εποχές, το ταξικό σχεδόν ταυτίζεται με το εθνικό και το πατριωτικό.
 
Και αν τίποτε άλλο δεν σας ταρακουνά, δεν σας κινεί τουλάχιστον την περιέργεια το δυναμικά ανερχόμενο ρεύμα του Ε.ΠΑ.Μ.
 
Πηγή: Κρίνοι και Κεράσια
Και ακολουθεί η Ανακοινωση του ΕΠΑΜ που υπάρχει ήδη σε προηγούμενο Post. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: