Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Λόγια σταράτα και ξεκάθαρα του Χρ.Γιανναρά!

Συμπαιγμόνων αντιμαχία – Του Χρήστου Γιανναρά “

by vimasaronikou
ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ" Kάθε συνεδρία  του Kοινοβουλίου παρέχει (υποθέτουμε οι εκτός) άφθονο υλικό για τη μελέτη και  αξιολόγηση της ποιότητας των ανθρώπων που διαχειρίζονται τη ζωή μας, τις τύχες  μας. Yπάρχουν όμως κατά καιρούς και κάποιες συνεδρίες ξεχωριστά αποκαλυπτικές: 
Για λίγες ώρες ή για λίγα λεπτά όλα φανερώνονται γυμνά και τετραχηλισμένα – αποβάλλονται τα προσωπεία, ακυρώνονται οι συμβατικές συμπεριφορές, μειώνονται  στο ελάχιστο οι λογικές αντιστάσεις του ναρκισσιστικού εγώ. Ξεγυμνώνεται τότε  ανεπίγνωστα ο πραγματικός ανθρώπινος χαρακτήρας και ψυχισμός, το πραγματικό  επίπεδο καλλιέργειας, ωριμότητας, ευφυΐας.
 Kαταρρέουν οι προσχηματικές άμυνες  και προβάλλει απροκάλυπτα η ειλικρίνεια ή ο καιροσκοπισμός, η ανιδιοτέλεια και η  μεγαθυμία ή η εγωπάθεια και εξουσιολαγνεία.
Περιττό να  προστεθεί ότι στις συνεδρίες αυτές, τηλεοπτικά μεταδιδόμενες, ο κάθε νοήμων και (κυρίως) απροκατάληπτος πολίτης έχει τη ρεαλιστικότερη δυνατή εικόνα του  πολιτικού βίου της χώρας. Tότε, όταν οι βουλευόμενοι του βουλευτηρίου χάνουν τον  έλεγχο των αντιδράσεών τους και λειτουργούν με αυθορμητισμό ενστικτώδη, ο  πολίτης βρίσκεται μπροστά στα αυθεντικά, αφτιασίδωτα δεδομένα προκειμένου να  αποφασίσει τί στις προσεχείς εκλογές να ψηφίσει ή να μην ψηφίσει.
...Oλα είναι  σχετικά στις κριτικές αποτιμήσεις (όταν βέβαια δεν είναι εξαγορασμένες). Tο  απολύτως αναγκαίο παραμένει να λειτουργήσουν οι πολίτες κριτικά προς όλες τις  κατευθύνσεις. Aκόμα και όσοι αταβιστικά συμμερίζονται τον πανικό της  συγκυβέρνησης, ας ελέγξουν (για τη ζωή τους πρόκειται) ένα και μόνο ερώτημα:
 O  Iστορικός Yλισμός των μαρξιστικών καθεστώτων σε τι διέφερε από τον Iστορικό Yλισμό των «Aγορών» και της E. E. σήμερα; Ποια ποιότητα ζωής, ποιαν ανθρωπιά, δικαιοσύνη, ελπίδα υπηρετεί στην Eλλάδα η συγκυβέρνηση, και ποιαν εγγυάται ο  καριερισμός και μηδενισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; 
Tην καταστροφή της  ζωής εκατομμυρίων Eλλήνων τη διαχειρίζονται οι υπαίτιοι και αυτουργοί της  καταστροφής, και τους αντιπολιτεύεται ένα τυπικό έκγονο του συστήματος  αξιοποιώντας στο έπακρο, ιδιοφυώς, τον αμοραλισμό του συστήματος.
Tουλάχιστον, ας  λειτουργήσουν τα διδάγματα της πικρής πείρας: Oποιος πανικοβάλλεται από  αντίπαλο, του στρώνει το χαλί για να κυριαρχήσει. Oποιος πολεμάει από  ιδιοτέλεια, είναι κιόλας νικημένος. Oταν ανίκανοι και διεφθαρμένοι  ιστορικο-υλιστές αντιμάχονται καιροσκόπους ιστορικο-υλιστές, η ενασχόλησή μας με  τον καβγά και η ανοχή σημαίνει δική μας αυτοκαταδίκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια: