Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Επιχειρήματα με ουσία από συναγωνιστές του κοινού αγώνα ενάντια στη σημερινή κατοχή και ο τρόπος που κάνουν την κριτική τους!

Εγώ έκανα τον ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση

Σε όλους όσους ψηφίζουμε τόσα χρόνια ΣΥΝ, χρωστά ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή του εξέχουσα θέση στο πολιτικό σκηνικό ως αξιωματική αντιπολίτευση. Ως εκ τούτου, και εφόσον δεν είμαστε κομματόσκυλα και δεν τρώμε από καμιά κομματική πίτα, οφείλουμε να ελέγχουμε το δημιούργημά μας, και πάντως όχι να το γλείφουμε από το πρωί ως το βράδυ, πολύ περισσότερο εφόσον παίζει, λόγω της συγκυρίας και των συνθηκών, σημαίνοντα ρόλο στις εξελίξεις.
 
Αν κάποιους τους ξενίζει οτι τη μια μέρα μπορεί να γράφεται σε αυτό το blog κάτι θετικό για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και την άλλη μέρα κάτι αρνητικό, σημαίνει οτι έχουν εθιστεί σε μικροκομματικές συμπεριφορές.
 
Το Κεράσια και Κρίνοι είναι προσωπικό και ανεξάρτητο blog και δημοσιεύει ότι κρίνει σημαντικό και πως συμβάλλει στην κατεύθυνση μιας ελεύθερης, δημοκρατικής, λαοκρατούμενης, δίκαιης κοινωνίας.
 
Μακάρι και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε συλλογικότητας εξάλλου, να μιλάγανε και να λέγανε αυτό που σκέφτονται όταν το σκέφτονται και να μην υπακούουν τυφλά στην κάθε είδους μικροεξουσία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε αναδυόμενους ολοκληρωτισμούς ή αποσκοπώντας στην αποκόμιση προσωπικού οφέλους, επιτρέποντας ή και συμβάλλοντας στην εκμετάλλευση και δυστυχία άλλων ανθρώπων που βρίσκονται έξω από τέτοια παιχνίδια.
 
Γνωστά πράγματα που συμβαίνουν μέσα στα αστικών αντιλήψεων κόμματα και συλλογικότητες, όπου ο δήθεν συλλογικός σκοπός αγιάζει όλα τα μέσα. Mόνο που δεν ξέρουμε αν αυτός ο κατήφορος έχει τέλος και πάντως αυτή είναι και η υποχρέωσή μας: να ταράζουμε τα νερά, όχι να τα αφήνουμε να βαλτώνουν.
 
Όταν δε είσαι και αρχηγός μεγάλου - πλέον - κόμματος ή στην ηγετική ομάδα, είναι επόμενο να δέχεσαι και τις πιο σκληρές κριτικές και αλίμονο αν λείπουν αυτές. Θα χαθείς στην ομίχλη της εξουσίας και τη ζάλη της κολακείας που όλο και θα σε περισφίγγει. Υπό την προϋπόθεση φυσικά οτι η κριτική είναι ανιδιοτελής και όχι στενά συμφεροντολογική ή εμπαθής.
 
Όταν και αν ο Καζάκης γίνει κατεστημένη δύναμη τότε και από εδώ θα περνά από άλλα φίλτρα. Σήμερα όμως είναι ένα σπουδαίο πολιτικό - με την έννοια του ενεργού πολίτη - πρόσωπο του μιντιακού περιθωρίου.
 
Κατά τον ίδιο τρόπο όσο ο ΣΥΡΙΖΑ απολάμβανε ένα φτωχό πλην τίμιο 4,5% είχε άλλη αντιμετώπιση. Σήμερα οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί και μόνο έτσι επί της ουσίας τον στηρίζουμε. Το ζήτησε εξάλλου και ο Αλέξης Τσίπρας, όταν είπε πως κανείς δεν μπορεί να μας σώσει, εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε ενεργοί. Επομένως και ο ίδιος έχει ανάγκη από προοδευτικές πιέσεις...
 
Φυσικά, το τι είναι προοδευτικό και πολιτικά χρήσιμο για τη δεδομένη συγκυρία, κρίνεται... Αλλά αν εμείς, που δεν παίζουμε σε παιχνίδια εξουσίας, που οι ζωές μας κρέμονται από μια κλωστή, δεν είμαστε οι κριτές, τότε ποιος είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: