Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσίπρας δίνει πλήρη αναφορά στον Αβραμόπουλο

tsipr abram_high

Όσοι περιμένουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερώσει την κομματική του βάση και τους υποστηρικτές του για τα ταξίδια στην Λατινική Αμερική, και τις εμπειρίες που αποκόμισε, κακώς περιμένουν. Ο πρώτος στον οποίον πήγε για αναφορά δεν είναι άλλος από τον φερόμενο ως Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Και δεν τον ενημέρωσε απλώς τυπικά, αλλά τον ευχαρίστησε κιόλας “για την βοήθεια στην προετοιμασία του ταξιδιού”.

Ο κ. Τσίπρας, που διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση το πώς το κόμμα του θα ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και θα βγάλει την χώρα από την κρίση, συναναστρέφεται στα σκοτεινά με εκείνους τους τύπους που είναι νενέκοι της τρόικας, τους περιφρονούν μέχρι και οι εγκάθετοι των Αμερικανών, προδίδουν απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες, αφήνουν τους σκοπιανούς να καπηλεύονται το όνομα “Μακεδονία” και συμπεριφέρονται ως φερέφωνα των Τούρκων.

Όπως τόνισε σχετικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η “καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό” και η επίτευξη “συναινετικής εξωτερικής πολιτικής”. Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο “καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων” διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης “η αντιγραφή μοντέλων”, αλλά η “διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες”. Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε “ευήκοα ώτα” στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι “προτεραιότητα” του κόμματός του είναι η ανάπτυξη “πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής” και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.

Και ερωτούμε εμείς: Τι είδους ενημέρωση χρειάστηκε να κάνει ο κ. Τσίπρας σε έναν υπουργό κατοχικής κυβέρνησης; Τι σόι μπίζνες σχεδιάζουν κεκλεισμένων των θυρών;
 epampatras

Δεν υπάρχουν σχόλια: