Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Θέλει να πείσει τον Τσίπρα ο Σόιμπλε


 

 

Να πείσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θα προσπαθήσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.
 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, «ο κ. Σόιμπλε είναι της άποψης, ότι για την επιτυχία της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας στη χώρα, είναι σημαντικό αυτή να στηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
 

«Θα αξιοποιήσουμε αυτήν τη συνομιλία για να το προωθήσουμε», πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι, ακριβώς, όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, τότε είναι σημαντικό να επιδιώκεται η συνομιλία.
 

Τόνισε, μάλιστα, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα 
από επιθυμία του κ. Τσίπρα.
 Πηγη: enikos.gr

Σχόλιο: Τα έχουμε ξαναπεί και ίσως να έχουμε στενοχωρήσει συναγωνιστές από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η αλήθεια είναι πάντοτε πικρή και γιαυτό δεν μπορεί εύκολα να  δημιουργήσει δημιουργικές αντιπαραθέσεις. 

Να όμως που ο χρόνος έιναι εκείνος που τα πάντα τα αποκαλύπτει.

 Είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θέλει; να κυβερνήσει. Δεν είναι όμως καθόλου ευκολο να πιστέψουμε ότι μπορεί να φέρει και την ανατροπή της σημρινής  πολιτικής και του κατεστημένου της χώρας, με τον τρόπο που προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα στο ΄΄λακο των λεόντων''.

 Πολλες φορές έχει τονιστεί και από τη σελίδα αυτή, ότι δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες, γιατί  γρήγορα θα χρειαστεί να  διαλέξεις με ποιανού τη μεριά είσαι.  Με ''αυτούς΄΄ ή με το λαό;;

Μήπως όμως δεν είδαμε ακόμη και τα χειρότερα; Να κληθεί δηλαδή  να προσυπογράψει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανένα ραβασάκι αποδοχής για τη συνέχισει αυτής της πολιτικής, δηλαδή της ''επιτυχίας των μεταρυθμίσεων για το καλό της Ελλάδας'' όπως έχουν κάνει και οι σημερινοί;

 Βέβαια και ο κ Σαμαράς ''έκανε το δύσκολο'' στην αρχή, αλλά τελικά και αυτός πείστηκε, ύστερα από μια συνάντησή του με την κ. Μέρκελ!

Λέτε να δούμε μία από τα ίδια;  



Δεν υπάρχουν σχόλια: