Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Με μεγάλη συμμετοχή η 1η ημέρα της Σχολής του ΕΠΑΜ!



Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η έναρξη των μαθημάτων στη Σχολή Στελεχών του ΕΠΑΜ, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στα γραφεία του Βόρειου Τομέα της Αθήνας.

Περισσότερα από 100 μέλη και φίλοι του ΕΠΑΜ προσήλθαν από νωρίς σήμερα το πρωί στο Μαρούσι, όπου είναι και η έδρα των γραφείων του Τομέα,στην έναρξη των μαθημάτων της Σχολής, που ξεκίνησαν με μαθήματα, τι άλλο; Οικονομίας!

Ο οικονομολόγος Γ.Ζαντιώτης MSc,  σε μια σειρά διαλέξεων οικονομικού περιεχομένου, ανέπτυξε Το Οικονομικό Σύστημα, με μια πολύ καλά δουλεμένη παραστατική παρουσίαση με  διάγραμμα ροής και στη συνέχεια ανέλυσε τους διάφορους οικονομικούς όρους, με τους οποίους βομβαρδίζεται καθημερινά ο πολίτης με κάθε μέσο. Η παρουσίαση έγινε  με τέτοιο τρόπο, που στο τέλος παρουσίασε ''το βασιλιά γυμνό'' για να γελάσουμε, όπως χαραχτηριστικά έγγραφε στο πρόγραμμα και όπως προφορικά δήλωσε.

Στο 3ωρο της παρουσίασης του μαθήματος του  Γ.Ζαντιώτη και των ερωτήσεων που  ακολούθησαν,  οι ''σπουδαστές'', έμειναν ικανοποιημένοι σύμφωνα με τις δικές τους απόψεις που εξέφρασαν στο τέλος του μαθήματος και ιδιαίτερα όσοι εξ αυτών δεν είχαν καμμία  επαφή με τα οικονομικά.

Το ιδιαίτερο όμως  της σημερινής ημέρας, ήταν η μεγάλη προσέλευση νέων που χαροποίησε τους διοργανωτές, αλλά και  η μεγάλη προσέλευση σπουδαστών, αν μάλιστα  λάβουμε υπόψη ότι, παράλληλα με τη Σχολή,  μέλη και φίλοι του ΕΠΑΜ συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την καταστροφική  λειτουργία για το περιβάλλον  των μεταλίων χρυσού στις ''Σκουριές Χαλκιδικής'', καθώς και η απουσία του Δ. Καζάκη που βρίσκεται στο Αγρίνιο και Αμφιλοχία σε προγραμματισμένες ομιλίες.

Αυτή η μεγάλη προσέλευση, αναγκάζει τους διοργανωτές των Σεμιναρίων, όπως χαραχτηριστικά έλεγαν και αφού ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ. Καζάκη,  να αναζητήσουν μεγαλύτερη   αίθουσα στην Αθήνα, από αύριο κιόλας!

Το επόμενο μάθημα είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 16/1 το απόγευμα,  με εισηγητή το μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ  Γ.Γεωργή, οικονομολόγο συνδικαλιστή, με θέμα:
'' Τα συνδικάτα στη σημερινή πραγματικότητα -  νέες προκλήσεις''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: