Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Τα πλάνα B , C , D και οι (λαο)πλάνοι.



  •  Γράφει ο Κώστας Γιαννιώτης         


Είναι γεγονός ότι η κατάσταση, όπως εξελίσσεται, δεν προδιαγράφει τίποτε το καλό. Αν συνεχίσει να οδεύει στον ίδιο δρόμο, το τίμημα για τον ελληνικό λαό θα είναι βαρύτατο.



Αυτή τη στιγμή εκποιούνται τα απομεινάρια της δημόσιας περιουσίας. Διαμοιράζονται τα ιμάτια της χώρας στα παζάρια της εγχώριας και της ευρωγερμανικής  κερδοσκοπίας. Ταυτόχρονα, και ελέω νεοκατοχικής τριανδρίας, αρχίζει το πλιάτσικο της ιδιωτικής περιουσίας του Έλληνα πολίτη, μέσω τραπεζοεπιδρομών και φοροεπιδρομών. Το εγκληματικό στην όλη ιστορία είναι ότι την ίδια στιγμή που οι τράπεζες επελαύνουν εναντίον των πολιτών, που μέχρι χθες κυνηγούσαν να τους μπουκώσουν με δάνεια και, μάλιστα, με κεφάλαια τα οποία οι ίδιες δε διέθεταν απαιτούν σήμερα, και για άλλη μια φορά την ανακεφαλαιοποίησή τους, με εγγύηση του δημοσίου. Με εγγύηση το αίμα και τον ιδρώτα του ίδιου του λαού, τον οποίο κυνηγούν ταυτόχρονα σαν κακοπληρωτή, και ο οποίος θα βρεθεί έκθετος απέναντι στο δημόσιο μέσω της εφορίας. Και οι κατασχέσεις αρχίζουν.



Ο λαός έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης, βρίσκεται προ αδιεξόδου και διαολοστέλνει τους πάντες, ασχέτως χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας. Το σύστημα καταρρέει, τρίζοντας συθέμελα. 



Μπροστά στον κίνδυνο της άναρχης εξέγερσης, το σύστημα υψώνει ‘’αναχώματα’’ και ‘’οδοφράγματα’’, όχι γιατί διστάζει να πνίξει στο αίμα μια τέτοια εξέγερση. Άλλωστε έχει να παρουσιάσει απτά δείγματα αξιοποίησης των πραιτοριανών του και της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Ο μεγάλος προβληματισμός και φόβος του συστήματος είναι η πιθανότητα να αναδυθεί κάποιος φορέας που θα προχωρήσει στην οργάνωση αυτής της λαϊκής οργής, σε συντονισμένη και μεθοδευμένη αντίδραση και πάλη εναντίον του συστήματος. Μένει ξάγρυπνο το σύστημα, από την πιθανότητα της οργάνωσης του λαού από τα κάτω. Διαπιστώνει πως τα πρώτα ‘’αναχώματα’’ που έστησε για την απορρόφηση της λαϊκής οργής, άρχισαν να μπάζουν απ` όλες τις πάντες. Να μην είναι ικανά – όσο ήλπιζαν – να κατευνάσουν την οργή, αλλά ούτε και να προσεταιριστούν και να αποπροσανατολίσουν ικανό αριθμό πολιτών. Άρχισαν να καίγονται τα ‘’ατού’’ τους πριν ακόμα βγούν στο προσκήνιο.



Οι καταθέσεις διαπιστευτηρίων στο εγχώριο και διεθνές σύστημα, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, και οι απανωτές κωλοτούμπες του , πολύ σύντομα φρενάρισαν και πισωγύρισαν την άνετη ‘’προέλασή’’ του στα διάφορα κοινωνικά στρώματα. Η κοινωνία, πιο σοφή σήμερα απ` ό,τι χθες, άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι βρωμάει με την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ. Τα ….‘’είπα – ξ`είπα’’,…. ‘’ναι μεν – αλλά’’ ,…… ‘’μπορεί – αν και όταν’’,…… ‘’θα δούμε πώς και πότε’’, καθώς και  τα περίφημα …… ‘’θαυμάζουμε την απαράμιλλη γερμανική λογική’’  ή  το αμίμητο ….. ‘’το εθνικό μας νόμισμα είναι το ΕΥΡΩ’’, οι ύμνοι στον Καραμανλή και  τόσα άλλα, έβαλαν σε σκέψεις το ακροατήριό τους, που άρχισε να αραιώνει και να τους αντιμετωπίζει, πλέον, με σκεπτικισμό και καχυποψία. ‘Αδικα ;  Όχι, βέβαια !!



Τα ίδια και με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. Αφουγκράζεται η κοινωνία -  πίσω από τις ψηλές αντιμνημονιακές κορόνες - κάποιες φωνές φιλοαμερικανισμού και …. Δολαρίου και κουμπώνεται. Βλέπει πρόσωπα του ‘’καμένου’’ παρελθόντος να πηγαινοέρχονται στο κόμμα των ΑΝΕΛ, σταυροκοπιέται για την όψιψη ανάνηψή τους και αναρωτιέται πότε θα ξαναγυρίσουν εκεί απ` όπου προήλθαν. Μαθαίνει ο άνθρωπος που τους εμπιστευόταν, ότι ενώ το κόμμα είναι ενάντια στις Ελεύθερες  Οικονομικές Ζώνες και το ξεπούλημα των ελληνικών νησιών, την ίδια ώρα βουλευτές του ψηφίζουν υπέρ της δημιουργίας ΕΟΖ και υπέρ του ξεπουλήματος ελληνικών νησιών, όταν, την ίδια ώρα,  μέλη και ψηφοφόροι του κόμματός αυτού, συμμετείχαν σε κοινές δράσεις συλλογικών φορέων και κινημάτων - με πρωτοπόρο το ΕΠΑΜ - εναντίον της εφαρμογής αυτής της   πολιτικής.



Όσο για το ΚΚΕ… δε μιλάμε πια. Πρόκειται για μια άδεια σαρκοφάγο ενός ιστορικού κόμματος, που κάποτε οι αγωνιστές του έδωσαν ποταμούς αίματος και δακρύων, στο βωμό της υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας μας. Πρόκειται, πλέον, για ένα κόμμα, του οποίου η ηγεσία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με κείνο το ιστορικό κόμμα. Μια ηγεσία που χιλιοπρόδωσε τις ιδέες του, τα μέλη του και τους φίλους του, απομένοντας μια κάστα γραφειοκρατών - καρεκλάτων, που κατάντησαν το ΚΚΕ, κόμμα σφραγίδα.



Ούτε αυτό, λοιπόν, το ανάχωμα μπορεί να αντέξει.

Γι` αυτό μέσα στην αναζήτηση νέων λύσεων, αλλά και την τρομακτική ένδεια, το σύστημα, μας πλασάρει κάθε λίγο και από μια φωτισμένη ‘’προσωπικότητα’’. Κάποιο νέο ‘’ηγέτη’’ , που με ‘’ρηξικέλευθες’’ προτάσεις προσδοκά να ανασυντάξει το σκόρπιο ποίμνιο κάτω από τη γκλίτσα του. Τον περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι και από ραδιόφωνο σε ραδιόφωνο.



Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τον κ. Αλαβάνο και το… Β… πλάνο του. Και εδώ αξίζει και επιβάλλεται, να σταθούμε ιδιαίτερα.

Ο άρτι  ανανήψας από τον περιπαθή έρωτά του με την Ευρώπη και την ευρωζώνη, έγινε, όλως αιφνιδίως, διαπρύσιος κήρυκας του εθνικού νομίσματος. Μόνο που θα έπρεπε όχι μόνο να το διακηρύσσει αλλά και να μπορεί να υποστηρίξει την άποψή του. Αλλά ούτε και το σύστημα βέβαια έχει την αγωνία μήπως ο κ. Αλαβάνος δεν μπορέσει να στηρίξει την άποψη αυτή. Τουναντίον. ‘Οσο βλέπουν ότι αδυνατεί να τη στηρίξει, τόσο πιο πολύ πιεστικοί γίνονται με τις ερωτήσεις τους. Τους βολεύει. Αδιαφορώντας αν φέρνουν σε δεινή θέση τον ίδιο, στοχεύουν να γελοιοποιήσουν την πρόταση. Γιατί αν ήθελαν πραγματικές απαντήσεις θα καλούσαν αυτούς που πρωτοδιατύπωσαν ,συγκροτημένα και τεκμηριωμένα στην κάθε της λεπτομέρεια, την πρόταση για επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα : το ΕΠΑΜ και πιο συγκεκριμένα το Γ.Γ. του, Δημ.Καζάκη, που τόσο ο ίδιος όσο και η πρότασή του βαπτίζονται καθημερινά στη βάσανο της  διερεύνησης  και του ελέγχου από την ίδια την κοινωνία. Μια κοινωνία που το ΕΠΑΜ την οραματίζεται  πρωταγωνιστή  των εξελίξεων και όχι οπαδό κάποιων ‘’φωτισμένων’’ ηγετών.



Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Υπάρχουν κι άλλα πολλά που μας βάζουν σε πολλές υποψίες για τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες του κ. Αλαβάνου. Κατ ` αρχάς είναι το γεγονός ότι απαξίωσε να απαντήσει σε επανειλημμένες εκκλήσεις του ΕΠΑΜ για συντονισμό της δράσης μέσα στην κοινωνία και σε συμπαράταξη μ ` αυτήν. Μια συμπαράταξη ίσων προς ίσους , σαν απλοί στρατιώτες στο πλάι του λαού κι όχι σαν άρχοντες και κανονάρχες που αφ ` υψηλού θα καθοδηγούν το ποίμνιο. Πώς να το κάνεις όμως ! Δύσκολα κρύβεται ο … ‘’παλιός εαυτός’’ του καθενός. Ακόμα περιμένουμε απάντησή του. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν υπάρχουν κι άλλοι που έχουν την ίδια άποψη μ ` αυτόν περί νομίσματος ,βγάζοντας μια νοοτροπία …. παλαιο-πολιτικάντικη , στέκεται μικρόψυχα και απαντά κουτοπόνηρα: ........ ‘’Ν ν ν α α ι ……. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι’’.     ‘’Κάποιοι’’ !!!!!



Το ζήτημα δεν είναι η ιδιοκτησία και η πατρότητα της όποιας άποψης. Το θέμα για μας είναι το ήθος. Αυτά συμβαίνουν μόνο όταν η μικροψυχία και η κουτοπονηριά υποκαθιστούν την οποιαδήποτε πολιτική διαφορά ή και αντιπαράθεση. Είναι κρίμα για κάποιον που θέλει να πάρει μέρος στις εξελίξεις και να παίξει κάποιο ρόλο σ` αυτές , να κάνει πως δε γνωρίζει αυτούς τους ‘’κάποιους’’ , που την άποψη αυτή την οποία ο ίδιος ψελλίζει σήμερα, το ΕΠΑΜ - και προσωπικά ο ίδιος ο Δημ. Καζάκης  - την έχουν ζυμώσει και στεριώσει μέσα στην κοινωνία με ιδρώτα, ξενύχτια και εξαντλητική πορεία μέσα στο λαό, από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό της Ελλάδας.



Αυτοί ,λοιπόν, οι … ‘’κάποιοι’’-  κατά τον κ. Αλαβάνο, και το σύστημα που τον προβάλλει,- πρέπει να μείνουν αφανείς και ανώνυμοι. Πρέπει να μείνουν ανώνυμοι γιατί δε βάζουν νερό στο κρασί τους, ούτε έχουν προσωπικές βλέψεις για ηγεσίες και οφίτσια. Θέλουν τον ίδιο το λαό στο ρόλο του ηγέτη της πατρίδας μας, χωρίς διακρίσεις κομματικών και ιδεολογικών προκαταλήψεων και θρησκοληψιών. Και κάτι τέτοια είναι επικίνδυνα πράγματα για το σύστημα και για προσωπικότητες του μεγέθους του κ. Αλαβάνου. Είναι κόντρα στη λογική του, που στοχεύει στην περίφημη …. ‘’ενότητα της Αριστεράς’’ και, άρα, της  όρθωσης τειχών διχασμού του λαού κάτι που διευκολύνει τα σχέδια των κατοχικών δυνάμεων και των συνεργατών τους, που παλεύουν να εξωθήσουν σε αντιπαράθεση τις διάφορες κοινωνικές ομάδες , μέχρι να πετύχουν το στόχο τους  για εμφύλιο σπαραγμό και αιματοκύλισμα του τόπου. Άλλωστε τον έναν πόλο, (βλ. Χ.Α.) τον ετοιμάζουν και τον πριμοδοτούν με κάθε δυνατό τρόπο.



Αυτό το στόχο εξυπηρετεί ο κ. Αλαβάνος με τη στάση του. Το ερώτημα είναι αν το κάνει σκόπιμα ή από μωροφιλοδοξία του να εκπροσωπηθεί και αυτός στο καθεστωτικό παιγνίδι. Ούτως ή άλλως οδηγείται απερίσκεπτα ( ; ) σε επικίνδυνους - για το λαό μας- δρόμους.



Ισχυρίστηκε - στην περίφημη συνέντευξη - ότι και ‘’κάποιοι’’ άλλοι λένε αυτά πού λέει κι αυτός !

 Τώρα τι να πούμε ; Ότι απλά είναι αδιάβαστος ή ότι εσκεμμένα διαστρεβλώνει τις θέσεις των άλλων ; Το λέμε αυτό γιατί οι θέσεις του ΕΠΑΜ είναι γνωστές , καθαρές και προσβάσιμες στον  κάθε καλοπροαίρετο, που θέλει πράγματι να πληροφορηθεί.



Άλλωστε οι προτάσεις μας, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ,είναι και προτάγματα για το ΕΠΑΜ . Και πάνε πακέτο !!!!

Η μια στηρίζει την άλλη και η οποιαδήποτε αποκοπή κάποιας, απ` αυτές, θα οδηγήσει στην κατάρρευση του συνόλου των προτάσεων.



Αν λοιπόν συμφωνεί, όπως διατείνεται, τότε ας έρθει μαζί μας, να συναντηθούμε στους δρόμους, να τα μπολιάσουμε στην κοινωνία, όπως κάνουμε εμείς μέχρι σήμερα, οργώνοντας την Ελλάδα, κι ας παλέψουμε αντάμα με το λαό. Αυτός θα αποφασίσει ποιος αξίζει για ηγέτης. Η καθημερινή μάχη στο πλάι του λαού αναδεικνύει τους πραγματικούς ηγέτες. Όχι τα κανάλια και η προβολή.



Πριν τελειώσουμε θα ήθελα να εκφράσω την  απορία, που μου δημιουργήθηκε ακούγοντας τα λεγόμενά του, σε άλλη συνέντευξή του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, απάντησε ότι στοχεύει στην κάθοδό του στην εκλογική αναμέτρηση των ερχόμενων ευρωεκλογών.

Μα καλά ! Είναι, πράγματι, υπέρ της επιστροφής  σε εθνικό  νόμισμα ;

Αν ναι, τότε τι δουλειά έχει με τις ευρωεκλογές,  και τη διεκδίκηση έδρας στο ευρωκοινοβούλιο ;

 Στο Ευρωκοινοβούλιο, λοιπόν !!!!

Αλλά …. και έξω από το ….. ΕΥΡΩ !!!!

Φαίνεται πως, στην προκειμένη περίπτωση, κάποιος κοροϊδεύει κάποιον ή κάποιους.



Μικρός ο τόπος μας. Και γνωριζόμαστε. Όλοι με όλους !

Καλό θα ήταν, να το θυμάται αυτό, ο κ. Αλαβάνος.  







  •      Κώστας Γιαννιώτης

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: