Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Κυριακή, Απριλίου 07, 2013



Θετικός στο ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη εμφανίζεται ένας στους τέσσερις Γερμανούς, σύμφωνα με δημοσκόπηση που εμφανίζει το 24% των πολιτών να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα «Εναλλακτική επιλογή για την Γερμανία», το οποίο υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο.


Από τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαρισμό της εφημερίδας "Welt am Sonntag", προκύπτει ότι το νέο κόμμα συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).

Όπως υποστηρίζει, ο διευθύνων σύμβουλος της δημοσκοπικής εταιρείας Infratest dimap Ρίχαρντ Χίλμερ η συνέχιση της οικονομικής κρίσης θα ενισχύσει την προσοχή στο κόμμα AfD, ενώ επισημαίνει ότι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση των εκλογών θα είναι το εάν οι πολίτες διατηρήσουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε ή υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους όσον αφορά στην οικονομική κρίση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: