Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Όταν συναντιώνται οι βρυκόλακες των κρατών, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα καλό!



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 
Πιο εύκολο το Κυπριακό από το Κουρδικό!

 Σχόλιο! Χωρίς περαιτέρω σχόλιο το κείμενο που ακολουθεί, μιας και οι πρωταγωνιστές ξέρουν ακριβώς τι θέλουν. 
Το θέμα είναι οι λαοί τους να κάνουν αυτό που πρέπει.
Να τους φτύσουν!

Του Τάσου Τσακίρογλου

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ότι το Κυπριακό μπορεί να λυθεί ευκολότερα από το Κουρδικό διατυπώνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χουριέτ», στην οποία για ακόμα μία φορά διεκδικεί την πατρότητα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης. Ο πρώην πρωθυπουργός επανέρχεται στο θέμα αυτό σε μια περίοδο που οι πιέσεις και οι «παραινέσεις» του διεθνούς παράγοντα εντείνονται εν μέσω οικονομικής κρίσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός και έμπειρος πρωθυπουργός που μπορεί να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις. Γι' αυτό λέω ότι θα πρέπει να ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να λύσει και το Κυπριακό. Πιστέψτε με, μπορεί να λύσει το Κυπριακό με πολύ λιγότερη προσπάθεια από αυτήν που καταβάλλει για το Κουρδικό», λέει ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί ποτέ να παραβλέψει την Κύπρο. «Τώρα πλέον, η Τουρκία μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο, για τη λύση. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά η Τουρκία έχει τη δύναμη» σημειώνει.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός «μπορεί να πείσει τους Τουρκοκυπρίους» και προσθέτει ότι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, κ. Αναστασιάδης, «είναι ένας λογικός πολιτικός», που παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα «μπορεί να γίνει ένας εποικοδομητικός διαπραγματευτής».

Ως προς τις ελληνοτουρκικές διαφορές στο Αιγαίο ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι «τα προβλήματά μας στο Αιγαίο μπορούν να λυθούν μόνο με το Διεθνές Δίκαιο και ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν, πριν από κάποιο διάστημα, να μεταβούν στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, για την επίλυση του θέματος της υφαλοκρηπίδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια: