Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Το πολιτικό κατεστημένο σύστημα χωρίς εφεδρείες!



Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης                   


Η υποτιθέμενη «νέα εποχή», που ξεκίνησε με το υποτιθέμενο τέλος των μνημονίων, συνεχίστηκε και  με τον υποτιθέμενο ανασχηματισμό, τουτέστιν με το γνωστό ανακάτεμα της τράπουλας και άλλες οργανωτικές αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα με ένα και  μόνο σκοπό, την κοροϊδία  του κόσμου, για την υφαρπαγή της ψήφου του στις επικείμενες εκλογές, που έχουν πλέον οριστικά  δρομολογηθεί.
 
Τη ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο κ. Τσίπρας με τον ανασχηματισμό που έκανε σε κυβέρνηση   και κόμμα; Προφανώς να δείξει  ότι αυτός είναι εκείνος που διαμορφώνει μια πλατιά και μάλιστα προοδευτικής  κατεύθυνσης συμμαχία, που έχει φυσικά κορμό το «αριστερό» κόμμα του και επεκτείνεται σε κέντρο και δεξιότερα.  Και  τη διεύρυνση αυτήν την πραγματοποιεί με πρόσωπα που έχουν διαγράψει την πολιτική τους πορεία, άσχετα τώρα αν την κοσμούσαν αυτήν με υβριστικούς λόγους εναντίον  του. Ποιος τα θυμάται όλα αυτά τώρα; Η δουλειά να γίνεται.

Για τι άλλο θέλει να πείσει ο ανασχηματισμός Τσίπρα; Για την απαρχή μιας δήθεν φιλολαϊκής πολιτικής, που θα εφαρμοστεί με τα πρόσωπα που φέρνει στην πολιτική βιτρίνα  της κυβέρνησής του και τα οποία προέρχονται  από το παρελθόν  των περιόδων  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μόνο, που και οι δύο αυτοί περίοδοι δεν είναι καθόλου ανεύθυνες με τη βρώμικη και αντεθνική πολιτική των μνημονίων. Είναι το ίδιο υπεύθυνες με το καθεστώς που δημιούργησαν και που θα «κυνηγάει» την Ελλάδα και τους  Έλληνες, για όσο καιρό αυτό το πολιτικό σύστημα συνεχίσει να κατοικοεδρεύει στη διακυβέρνηση της χώρας.

Τι άλλο πιστοποιούν οι αλλαγές του μετασχηματισμού; Πιστοποιούν κατά τον καλύτερον τρόπο, ότι η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν του παλιού, που αντιπροσωπεύουν τα πρόσωπα που εισήλθαν στην κυβέρνηση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται  ότι αντιπάλευε αυτό το παλιό, πλην όμως  σήμερα καλεί  τον ελληνικό λαό να στηρίξει αυτήν την πολιτική!! 

Με άλλα λόγια αυτή η νέα εποχή, που προσπαθεί να απαγγελθεί ο κ. πρωθυπουργός, στην πραγματικότητα αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης, που θα εφαρμόσει στο ακέραιο όλες τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις και τη διατήρηση όλων των μνημονιακών νόμων. Βέβαια η πορεία προς τις εκλογές θα έχει και  ψεύτικες εξαγγελίες , δήθεν μεταρρυθμίσεις και ακόμη δήθεν αντίσταση προς την επιτήρηση των λεγόμενων  θεσμών!
! 
Όλα λοιπόν στο βωμό του ψεύδους και της εξαπάτησης. Αξίζει όμως να προσέξουμε  και κάτι πιο ουσιαστικό σε  όσα προηγήθηκαν  του ανασχηματισμού και τα οποία  δεν διακρίνονται  με μια πρώτη ματιά. Είναι γεγονός  ότι είδαν το φως της δημοσιότητας  παροτρύνσεις   και αναφορές πολιτικών προσώπων, για την αναγκαιότητα σύγκλησης των πολιτικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των δύο παρατάξεων ΣΥΡΙΖΑ –ΝΔ, ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο.  Αυτή όμως η προσπάθεια την οποία υποστήριζαν  και οι κυβερνήσεις των δανειστών αλλά και της ΕΕ  δεν  πέτυχε στο μέγιστο αλλά υπήρξε κατάληξη τουλάχιστον σημειολογική, με τη «μπασταρδεμένη» λύση που επιτεύχθηκε.

Όμως αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε στον πολιτικό κόσμο, με τον τελευταίο ανασχηματισμό, έδειξε και την  τραγική εικόνα που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα της χώρας, αφού  απέδειξε ότι δεν έχει  τις απαραίτητες και κατάλληλες εφεδρείες που θα μπορέσουν να συνεχίσουν  αυτήν την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται δέκα χρόνια τώρα στην πατρίδα μας.

Αυτή όμως η εικόνα, της μη ύπαρξης φρέσκων πολιτικών δυνάμεων, αποδυναμώνει εξαιρετικά το σημερινό φθαρμένο πολιτικό σύστημα, αλλά από την άλλη πλευρά ενισχύει  και κάνει επιτακτική την ανάγκη για τη συσπείρωση  όλων των αντιτιθέμενων  αλλά  πολυδιασκορπισμένων  πολιτικών δυνάμεων. Αυτή η συσπείρωση αν επιτευχθεί και ο ελληνικός λαός αντιληφθεί ότι πρόκειται για σοβαρή πολιτική δύναμη ικανή να δώσει ρεαλιστικές λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα , τότε είναι βέβαιο ότι θα δώσει και την αμέριστη στήριξή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: