Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Και τώρα τι θα κάνει η χώρα και οι Έλληνες χωρίς μνημόνια!



25 Αυγούστου 2018-08-25

Του Δημήτρη Κυπριώτη                     

Από τις 21 Αυγούστου ξεκίνησε τυπικά η πρώτη ημέρα χωρίς «μνημόνια» και ταυτόχρονα η λειτουργία του μηχανισμού της λεγόμενης ενισχυμένης εποπτείας, που στην ουσία είναι η μόνιμη σκληρή παρακαταθήκη που αφήνουν στη χώρα μας οι «θεσμοί» της ΕΕ, για τη συνέχιση των βαρών και του ξεζουμίσματος των Ελλήνων πολιτών!

Έτσι λοιπόν παρά τους πανηγυρισμούς της εξόδου από τα Μνημόνια, η πραγματικότητα που διαγράφεται ευθύς αμέσως, είναι αυτή που προβλέπεται και καταγράφεται στις επίσημες συμφωνίες που έχει κάνει η κυβέρνηση με τους δανειστές από τη μία πλευρά και με τις εξαμηνιαίες εκθέσεις των οργανισμών από την άλλη, αλλά  και τα όσα προβλέπονται από τα υπόλοιπα των μνημονίων  διαρκείας της ΕΕ, όπως πχ, είναι το ύψος των ετήσιων πλεονασμάτων, που οφείλει να επιτυγχάνει.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, αυτό που παραμένει και επεκτείνεται για να μας θυμίζει την υποτέλεια μας, είναι οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, που η κυβέρνηση όχι μόνο τους αφήνει  άθικτους, αλλά τους επεκτείνει περισσότερο!

Στο γενικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω, καταγράφεται η σύνθεση του μεταμνημονιακού  καθεστώτος, που η κυβέρνηση και οι λεγόμενοι «θεσμοί» της ΕΕ, έχουν δρομολογήσει για την Πατρίδα μας και τους Έλληνες! Όλα τα άλλα που ακούμε και ξεφουρνίζονται κάθε ημέρα από τα κυβερνητικά χείλη, δεν είναι τίποτα παραπάνω από παραμύθια , που δυστυχώς  όμως κανένα τους δεν είναι ηλιόλουστο!

Τι μένει στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Αυτό ακριβώς που βλέπουμε καθημερινά, από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Έναν πραγματικό ορυμαγδό προπαγάνδας που έχει στόχο να πείσει κάθε ταλαιπωρημένο Έλληνα, ότι οι δυσκολίες του θα περάσουν και οι ανάγκες του θα ικανοποιηθούν μόνο αν εφαρμοστούν πίστα τα μέτρα που προβλέπονται , έστω και αντεργατικά, αφού έρχονται τα αντίμετρα που θα εξισορροπήσουν τη δύσκολη κατάσταση.

Με αυτά και αυτά  η κυβέρνηση σκοπεύει να «κλέβει» το χρόνο, εκτελώντας κατά γράμμα και ακόμα περισσότερα, όσα της επιβάλουν  οι δανειστές, έχοντας όμως πάντα στραμμένη την προσοχή της στο «γίγαντα» λαό, που συσσωρεύει  αβάστακτη οργή και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο. Το πότε αυτός θα ξεσπάσει και σε ποιανού το κεφάλι! Πάντως όμως όχι  στο δικό του!

Ποια είναι λοιπόν για το λαό μία καθαρή έξοδος από το καθεστώς που του έχει επιβληθεί; Δεν μπορεί να είναι άλλη, από την κατάργηση όλων των νόμων και όλων των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια και η ανάκτηση όλων αυτών των τεράστιων απωλειών που σημειώθηκαν τα  8 χρόνια της σκλαβιάς της Ελλάδας!

Μπορεί να γίνει αυτό και πως; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους  Έλληνες πολίτες και δεν μπορούν να βρουν πειστική απάντηση, έστω και αν καταλαβαίνουν ότι έχουν τη δύναμη οι ίδιοι να το κάνουν, ως λαός εννοείται, αλλά δεν βρίσκουν το υποκείμενο της πολιτικής δύναμης, που θα μπορέσει να αναλάβει τα ηνία και τις ιστορικές ευθύνες μιας τόσο μεγάλης υπόθεσης, για να οδηγήσει τη χώρα στη διέξοδο που έχει ανάγκη ο τόπος.

5 σχόλια:

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Και σ' αυτους που κυβερνούσαν τα ηνία και τις ιστορικές ευθύνες παραδίδαμε, ως ανώτερα ημών όντα, ...

Μπάμπης είπε...

Τις ιστορικές ευθύνες μιας τόσο μεγάλης υπόθεσης μπορεί να τις αναλάβει μόνο αυτός που θα συγκρουστεί ανοιχτά & προκαταβολικά (πριν μπει καν στη Βουλή,γιατί ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ θα πείσει για τις προθέσεις του) με το μνημονιακό σύστημα!! Και πως θα γίνει αυτό ?? Με μια αποφασιστική Μήνυση Επι Εσχάτης Προδοσίας εεεεε........???? Έτσι θα κλείσει κάθε παράθυρο πιθανότητας συνεργασίας με αυτούς που υπογράφουν μνημόνια σήμερα,αλλά θα το παίξουν αντιμνημονιακοί αύριο, γιατί θα βλέπουν ότι γυρνάει ο τροχός !! Αλλιώς θα είναι σκέτο υποκείμενο, αντί για υποκείμενο πολιτικής δύναμης !! Αλλά αυτό προϋποθέτει και σκεπτόμενους πολίτες που νοιάζονται για το αύριό τους !!

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Αγαπητοί, συναγωνιστές Μπάμπη και Δημήτρη Κυπριώτη. Τις "ιστορικές ευθύνες μιας τόσο μεγάλης υπόθεσης", γνώμη μου είναι, πως μπορει και πρεπει (για να μην πεφτουμε στα ίδια) να τις αναλάβει, όοοοοχι ο κάθε "αυτός" (κόμμα-κομματικά μέλη-κομματικοί οπαδοί) αλλά εκείνο το ΑΥΤΟΥΠΟΝΟΜΕΥΘΕΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ δημοκρατικά (και όχι κομματικά διαχειριζόμενο) ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.
Αν συμφωνείτε προχωρούμε ΜΑΖΙ(Ο συναγωνιστής Δημήτρης έχει παραδεχθεί τα λάθη του, νομίζω το μεγαλύτερο ήταν, η με προβλεπτικές των σιγουρα αναμενομένων αποκαλύψεων-εξελίξεων, "νομικές διασφαλίσεις των μελών έναντι διώξεων", μετατροπή του μετώπου σε κομμα και ο νοων νοειτω). Εργαλεία/πολεμοφόδια βέβαια αποτελούν όλες οι ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ οικονομικοδικαιικές τεκμηριώσεις/καταγγελίες/μηνύσεις ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ η πρόταση Γ.Κασιμάτη για ενεργοποιηση/διεθνοποίηση του άρθρου 120Σ με συνδρομή οικονομολόγων-νομικών (*), οπότε και ΟΛΕΣ οι μηνύσεις εσχάτης προδοσίας, προηγούμενες και επόμενες, ΝΑΙ στην υποβολή αντίστοιχης μηνυσης από κάθε ΜΗ ΔΉΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΌΜΜΑ, ΝΑΙ στην υποστήριξη της μήνυσης που συνέταξε ο κος Φ.Σ.Μαζαράκης (χωρίς αυτό να σημαίνει υποχρεωτικά και στήριξη του πολιτικού φορέα που επί οκτώ χρόνια ήταν ενάντια σε τέτοιες ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ κινησεις).
(*) εδω έχει κυρίαρχη σημασία η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της εκθεσης-υπόδειξης 7/3/2014 του ΟΗΕ για "λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΗ λογοδοσία των ΥΠΑΙΤΊΩΝ, πράγμα "ξεχασμένο" ακόμα και εχθρικά αντιμετωπιζόμενο από κάθε αντιμνημονιακό κόμμα-πολιτευόμενο-οπαδό, πράγμα "ξεχασμένο" (για ξανασκεφτείτε το αυτό), από "πολιτικές μηνύσεις, εσχάτης προδοσία ή επί
μέρους ζητημάτων κατά των κυβερνώντων.

Μπαμπης είπε...

Κύριε Γριμπογιάννη, μακάρι να μπορούσαν να ενωθούν όλα τα αντιμνημονιακά μπλοκ,είτε μεμονωμένα, είτε ως πολιτικοί φορείς με ότι εργαλεία έχει ο καθένας στη διάθεσή του...Αλλά όταν ο καθένας έχει τις δικές του ατζέντες ή αγκυλώσεις ή σκοπιμότητες ή απωθημένα, αυτό καθιστά δύσκολες τις συνεργασίες. Δεν ξέρω αν είναι αδυναμία της δικής μας ράτσας ή παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά δυστυχώς έτσι είναι !! Για αυτό δεν μπορεί να υπάρχει ούτε η στοιχειώδης αλληλοϋποστήριξη για τις εκάστοτε μηνύσεις, γιατί εσφαλμένα συνδέεται το νόημα των μηνύσεων με τα πρόσωπα που την κάνουν και όχι το περιεχόμενό τους & κατά ποιων στρέφονται!!Δεν έχετε άδικο στα όσα λέτε, αλλά για τους λόγους που ανέφερα , φαντάζουν ρομαντικά αλλά ουτοπικά.Μακάρι να αλλάξουν κάποια στιγμή τα πράγματα.Όσον αφορά εμένα, η δουλειά μου που είναι άκρως κουραστική & απαιτητική σωματικά & 6αήμερη, δεν μου αφήνει περαιτέρω περιθώρια ή αντοχές για πιο ουσιαστικούς ακτιβισμούς,παρά να παρακολουθώ τις αντιμνημονιακές εξελίξεις ως ψηφοφόρος που ψάχνει τον ιδανικό εκφραστή του (αν τελικά υπάρχει ή υπάρξει)!!

george.griboyiannis@gmail.com είπε...

Κύριε Μπάμπη, σας το λέω με την εμπειρία συνδικαλιστικης δουλειάς με πολυγραφο και όχι με τις εξαιρετικές σημερινές ηλεκτρονικές ευκολίες δημόσιας και ιδιωτικής επικοινωνίας και ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ ΚΟΠΌ, ΘΈΛΕΙ ΤΡΌΠΟ. Αν δείτε κίνηση δημοκρατικης συν-εφαρμογης του άρθρου 120Σ με ταυτόχρονη επιστημονική υποστήριξη και με οδηγό την απόφαση 7/3/14 του ΟΗΕ για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΌΧΡΟΝΗ λογοδοσία των ΥΠΑΙΤΊΩΝ, τότε ΕΠΙΔΙΩΞΤΕ ΕΠΑΦΉ.