Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Δύο πρόσωπα επιλογής πρωθυπουργού που δικαίως σχολιάστηκαν!!!



Δημητρης Κυπριώτης

Τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε την επικαιρότητα, πλέον των άλλων πολιτικών ειδήσεων, η τοποθέτηση της κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, ως Εθνικής Συντονίστριας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών της μετανάστευσης και οι  δηλώσεις του  κ. Θάνου Ντόκου, αναπληρωτή συμβούλου  Εθνικής Ασφάλειας, για τις σχέσεις Ελλάδας –Τουρκίας.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διέρρευσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η περίπτωση της  κ. Α. Αγαπηδάκης  αποτελεί  μια ομιχλώδη πρόταση, εξ αιτίας των διευρυμένων επαφών της με το ίδρυμα Soros (Open society) και με ότι συνεπάγονται η συμμετοχή και  οι δράσεις της με το Ίδρυμα αυτό,  σε σχέση με το ρόλο του στα Εθνικά μας Συμφέροντα!

Η περίπτωση του κ. Θ. Ντόκου έχει να κάνει με τις «περίεργες» δηλώσεις του σε ξένο πρακτορείο Ειδήσεων, με τις οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, έθεσε θέμα επίλυσης διμερών διαφορών Ελλάδας-Τουρκίας,  πάνω στα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και στην  υιοθέτηση   θετικής ατζέντας»!!!. 

 Προφανώς ο αναπληρωτής Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας, υπονοεί ότι η θετική ατζέντα θα καλύπτει  όλο το φάσμα των διεκδικήσεων της Τουρκίας, αφού η Ελλάδα τη μόνη διαφορά που αναγνωρίζει είναι αυτή της Υφαλοκρηπίδας!

Οι  θέσεις όμως αυτές,  δεν διατυπώνονται  για πρώτη φορά από τον κ. Θ. Ντόκο, αφού ήταν μέχρι πρότινος γενικός  διευθυντής του γνωστού και μη εξαιρετέου Ιδρύματος  ΕΛΛΙΑΜΕΠ, που έχει καταθέσει και έχει υποστηρίξει παρόμοιες θέσεις πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν.

Να λοιπόν για ποιο λόγο σηκώθηκε πολύ σκόνη για τις τοποθετήσεις των συγκεκριμένων προσώπων  στις ευαίσθητες αυτές θέσεις και γιατί   αυτά τα πρόσωπα δημιουργούν δικαιολογημένα πολλά ερωτηματικά. Το γεγονός όμως που βαραίνει ακόμα περισσότερο την περίπτωση αυτών των προσώπων είναι,  ότι αυτά τα δύο πρόσωπα ήταν της απόλυτης  επιλογής που ίδιου του πρωθυπουργού!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: