Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη…

Σύγκρουση στην Αθήνα…

Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη… Σύγκρουση στην Αθήνα…
«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ στην Αθήνα.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.

Ο βρετανικός Guardian αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ: «Η επίσκεψη του Γερούν Ντεϊσελμπλούμ στην Αθήνα τελείωσε με μία απίστευτη αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης τον πάγωσε με τη δήλωση για την τρόικα.

Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, ενώ έσκυψε εμπρός και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε.

Ένας υπάλληλος του υπουργείο Οικονομικών που στεκόταν πίσω μου μονολόγησε «Ω, Θεέ μου».
Άλλος είπε «αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ώρα να μαζέψω τις βαλίτσες μου». Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορούσε σχεδόν να νιώσεις την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.»

Η ανταποκρίτρια της El Pais στην Αθήνα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των δανειστών, επικαλούμενη τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι δεν αναγνωρίζει ως συνομιλητή την τρόικα.

Η πορτογαλική Jornal do Noticias, αναφέρει ότι η Αθήνα απορρίπτει την τρόικα ως συνομιλήτρια, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ένταση που επικρατούσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Βαρουφάκη και του πρόεδρου του Eurogroup.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑνώνυμοςΠέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015
"Οι δύο άνδρες ο Αλέξης και ο Σουλτς φάνηκε να συζητούν για τον βροχερό καιρό που βρήκε ο κ. Σουλτς στην Αθήνα και στη συνέχεια πέρασαν στο εσωτερικό."....-------ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .... ΒΡΕΧΕΙ !!!! ;;;; !!!

Απάντηση

Ανώνυμος είπε...

ΑνώνυμοςΣάββατο, Ιανουαρίου 31, 2015
Μία φράση του Βλαντιμίρ Λένιν, ήταν το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην κυβέρνηση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter. Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη έγραψε: «Προς κυβέρνηση: "Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ πεισματάρα για να την αγνοεί κανείς". Β. Λένιν ΝΜ». ΣΩΣΤΑ ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ ... Κυρία μου ! Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ! Γιαυτό ΣΚΑΣΜΟΣ Κυρία μου ! Αλέξη ΠΡΟΧΩΡΑ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !