Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Αλήθειες που καίνε, αλλά και αποφάσεις που χαροποιούν και παραδειγματίζουν!


Χθες βράδυ έγινε μια συνάντηση την Περαία, με τον Π. Ρήγα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πήγα για ν’ ακούσω, αλλά τελικά είπα κι εγώ δυο τρία πράγματα. Αυτά, περίπου:

  • Η ομάδα που κατέβηκε στο γήπεδο είναι σαφώς ανέτοιμη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, παρ’ όλο που έκανε τα πάντα για να γίνει ο αγώνας μιαν ώρα αρχύτερα.
  • Δε φτάνει αυτό, αλλά η ομάδα παίζει χωρίς την απαιτούμενη ενότητα και συναντίληψη (παραδείγματα Μηλιού, Λαφαζάνη και Ζωής).
  • Ακόμα χειρότερα, οι παράγοντες της ομάδας δείχνουν να μην υπολογίζουν τον προπονητή (Τσίπρα) αλλά και να περιφρονούν το λαϊκό αίσθημα (παράδειγμα, τα βουλευτικά αυτοκίνητα).
  • Το ματς μόλις άρχισε – σοβαρευτείτε, για να μην καταλήξει σε νίλα.
Επειδή μάλλον τους στεναχώρησα, προσπάθησα να το σώσω λέγοντας ότι εγώ δεν αισθάνομαι καθόλου απογοητευμένος, γιατί οι προσδοκίες που είχα δεν ήταν παραπάνω από αυτό που βλέπω τώρα στη γήπεδο. Μπορεί και να το έσωσα, μπορεί και όχι.
nei-takk
«Το συμφέρον της χώρας είναι εκτός ΕΕ»

Μετά από έξι χρόνια, η Ισλανδία δεν είναι πλέον υποψήφια να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η κυβέρνηση απέρριψε την αίτηση συμμετοχής της.
 
Η Ισλανδία βρισκόταν στα πρόθυρα απόσυρσης της αίτησης, ήδη από τον Απρίλιο του 2013, όταν είχε λάβει την ηγεσία της χώρας η συγκυβέρνηση κεντρώων και συντηρητικών.
Αναλυτικότερα, «τα συμφέροντα της χώρας εξυπηρετούνται καλύτερα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως αναφέρεται στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα της Ισλανδίας.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Η iskra εκφράζει τον πόνο του αριστερού συριζαίου
Δεν ήταν ανακωχή, αλλά μισή αιχμαλωσία. Διότι εμείς μεν παραδώσαμε αρκετά και σημαντικά όπλα μας (το αίτημα για διαγραφή του χρέους, την άμεση υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης, τη μη αποδοχή των μνημονίων και της τροϊκανής επιτήρησης, τη μη αποδοχή του μνημονιακού κανόνα των ισοδύναμων μέτρων και της μη πρόκλησης αρνητικών δημοσιονομικών επιπτώσεων, την αξιοποίηση των 11,4 δισ. ευρώ του ΤΧΣ για τις ανάγκες του Δημοσίου αλλά και για τη «σεισάχθεια» κ.λπ.), ενώ ο αντίπαλος όχι μόνο διατήρησε αλλά και ενίσχυσε τα όπλα του εκβιασμού εναντίον μας.
Στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας έγιναν αναπόφευκτα δύο ακόμη βήματα πίσω: 

Πρώτο, η κυβέρνηση αποδέχτηκε την επιστροφή στην Αθήνα των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.   

Δεύτερο, η κυβέρνηση αποδέχτηκε μια πολύ ασφυκτική ερμηνεία του κανόνα περί αποφυγής των μονομερών ενεργειών, θέτοντας σε προέλεγχο από την τρόικα το περιεχόμενο των νομοσχεδίων που είχαν εξαγγελθεί για τις 100 δόσεις και για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ ήδη το «κουτσουρεμένο» -λόγω του ίδιου κανόνα- νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση καταγγέλλεται σαν μονομερής ενέργεια!
iskra
 Αναρτήθηκε στην " καλύβα ψηλά στο βουνό"

Δεν υπάρχουν σχόλια: