Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Το Υπερταμείο σε δράση! 167.000 ακίνητα έχει στις προγραφές!!




Δημήτρης Κυπριώτης

Μας δήλωσαν ότι μόνο!!! 10.119 ακίνητα έχει στις καταστάσεις του για «φάγωμα» η Ελληνική  Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το ονομαστό πλέον Υπερταμείο, που στην ουσία αποτελεί το μακρύ χέρι των δανειστών στην περιουσία της Ελλάδας.

Η αλήθεια όμως φαίνεται ότι είναι διαφορετική, αφού με γραπτή απάντησή του το ευαγές αυτό Ίδρυμα, απάντησε στο ραδιοφωνικό σταθμό News στις  24/7  λέγοντας,  πως η επιλογή των 10.119 ακινήτων έγινε από ένα χαρτοφυλάκιο 117.892 ακινήτων, που στο Εθνικό Κτηματολόγιο είχε δηλωθεί ως φορέας ιδιοκτησίας είτε το Ελληνικό Δημόσιο είτε φορείς του.


Το γεγονός  δε ότι 200 από αυτά τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο είναι στα Χανιά και μεταξύ αυτών και ιστορικά μνημεία της πόλης, άσχετα με το τι λέει η κυβέρνηση, έχει κάνει έξαλλους κατοίκους , τοπικούς φορείς, αλλά και πρώην φίλους του υπουργού Γ. Σταθάκη, ο οποίος με το σαρδόνιο μειδίαμα του απαντά ότι  « γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα».! Αλλά όταν επισκέπτεται τα Χανιά φροντίζει να είναι…. νύχτα!

Και επειδή όλα όσα αναφέρονται στο ξεπούλημα των μνημείων η κυβέρνηση τα διαψεύδει, η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η προστατευόμενη του Σημίτη για να μην ξεχνιόμαστε, έδωσε στη ψύχρα την πρώην υπουργό την κυρία Λυδία Κονιόρδου, ότι κακώς δεν έγινε το  ξεκαθάρισμα  πριν τα μνημείο ενταχθούν στο Υπερταμείο.! 

Και επειδή η κ. Λυδία  τα έκανε τόσο καλά,  αμέσως ανταμείφθηκε και με την προεδρεία στο ΔΣ του Ιδρύματος  Σ. Νιάρχου. Βλέπετε  σε αυτόν τον μικρόκοσμο κανείς  δεν χάνεται,  αρκεί να έχει παραδώσει και το κάτι τις στους δανειστές. Αμ πως; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: