Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΥΠΡΙΩΤΗ!






                                       
                           Πρώτος από αριστερά ο Σ. Κυπριώτης

Αγαπημένε μας αδελφέ Στέλιο,

Δυσκολεύομαι πολύ  να σκεφτώ ότι αυτές οι στιγμές είναι οι στιγμές του τελευταίου μας αποχαιρετισμού και ότι ποτέ πλέον δεν θα ξανακούσουμε τη φωνή σου. Όμως  την αλήθεια δεν μπορούμε να την αποφύγουμε και η αλήθεια είναι αυτή που έχουμε σήμερα μπροστά μας.

Αδελφέ μου, σε αποχαιρετώ εκ μέρους όλης της οικογένειάς μας, της συζύγου σου,  των αδελφών σου, των εξαδέλφων και των ανιψιών σου και δηλώνουμε όλοι υπερήφανοι για σένα.

 Σήμερα στον τελευταίο αυτό αποχαιρετισμό  στην ενορία μας, εδώ που σαν παιδιά πρωτοπαίξαμε στις αλάνες του Προφ. Ηλία, βρίσκονται κοντά σου  οι γείτονές μας, οι φίλοι και οι γνωστοί μας, συνάδελφοί σου στο Π.Ν,  παλαίμαχοι  συναθλητές σου, πολυάριθμοι αθλητές σου,  διοικητικοί παράγοντες της Κωπηλασίας, του αθλήματος που υπηρέτησες με αφοσίωση σε όλη σου τη ζωή, συναγωνιστές από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο,  αλλά και νοερά  εκατοντάδες άλλοι φίλοι μας που έστειλαν  τα συλλυπητήρια μηνύματά τους, από όλη την Ελλάδα.

Όλους εσάς που συμπαρασταθήκατε στο πένθος μας θερμά σας ευχαριστούμε.

Αδελφέ μου θα ήθελα πολύ να ήξερες, ότι  όλος αυτός ο κόσμος  μόνο καλά λόγια έχει να πει  για το έργο που άφησες πίσω σου και αυτό είναι πολύ σπουδαίο, γιατί αποδεικνύει  ότι  δεν πέρασες απαρατήρητος από τη ζωή αυτή, αφού:

Ο ίδιος σαν  αθλητής υπήρξες σπουδαίος και κατέκτησες δεκάδες νίκες στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, σαν προπονητής-καθηγητής των παραγωγικών Σχολών του Π.Ν,  κατόρθωσες  ένα μοναδικό επίτευγμα, να αναδείξεις παγκόσμιους πρωταθλητές σπουδαστές της Σχολής Υπαξιωματικών, σαν προπονητής Κωπηλατικών Συλλόγων της Χώρας, πέρασαν από την καθοδήγησή σου  πολλοί πρωταθλητές, ενώ τη 12ετία που διετέλεσες Εθνικός Προπονητής της Ελλάδας, ανέδειξες πανάξιους πρωταθλητές παγκόσμιας εμβέλειας, που  κατέκτησαν μέχρι και Ολυμπιακά μετάλλια. Τέλος, σαν διοικητικός παράγοντας  συνέχισες να παλεύεις για την πρόοδο του αθλήματος της Κωπηλασίας.

Πέρα όμως από τη μεγάλη αθλητική σου εμπλοκή, ευαισθητοποιήθηκες παράλληλα και σαν  πολίτης ταγμένος να αγωνίζεται για το συνάνθρωπό του και  έτσι, από τη θέση του εκλεγμένου Προέδρου του Β2ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά, προσέφερες πολλά και σε αυτόν τον τομέα,  ενώ από τα μαθητικά σου χρόνια,  ήσουν στην πρώτη γραμμή,  στους αγώνες της  Πατρίδας για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία.

Με όλα αυτά και πολλά άλλα, τίμησες την Ελλάδα, τα Ελληνικά χρώματα  και τη Σημαία μας κατά τον καλλίτερο τρόπο και αυτό το αποδεικνύουν οι δεκάδες τιμητικές διακρίσεις που σου απονεμήθηκαν τόσο από το Π.Ν , όσο και από Πόλεις και Ναυταθλητικά  Σωματεία της Χώρας.

Αδελφέ μας,

Αν κάτι σήμερα μπορεί να απαλύνει τον πόνο μας, είναι ότι εσύ δεν θα συνεχίσεις να  υποφέρεις άλλο, αφού τα τελευταία δικά σου δέκα μέτρα στο finish που έκανες, ήταν πάρα πολύ δύσκολα και δεν τα άντεξες!

Καλό σου ταξίδι αδελφέ, αντίο, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει το φθαρτό σου σώμα και μην ξεχάσεις εκεί που θα πας να προσέχεις τους αγαπημένους μας γονείς, μέχρι να συναντηθούμε και πάλι όλοι μαζί!

Εμείς εδώ για όσο καιρό μείνουμε ζωντανοί, θα θυμόμαστε την ωραία σου μορφή, την ευγενική σου ψυχή, τον πρόσχαρο χαρακτήρα σου και την απλότητά σου.

Μας λάτρεψες και σε λατρέψαμε!

Αιωνία σου η Μνήμη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στέλιο

έξι το πρωΐ και δεν ήσουν στο στίβο, όρθιος στο φουσκωτό, με τους αθλητές σου, τα παιδιά σου...

δεν πειράζει....

φτάνει να μην συμβαίνει κάτι κακό.

from agal