Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Το σχέδιο του νεοφιλελευθερισμού!



Το αθλιο σχεδιο του φιλελευθερισμου των ιδιωτικων συμφεροντων και της αγορας, προχωρει ακαθεκτο αφηνωντας πισω του ερειπια της κοινωνιας και οικονομιας. 

Ο σκοπος του δεν ειναι οικονομικη αναπτυξη αλλα η επικρατηση της αγοραιας συμπεριφορας του ιδιωτικου συμφεροντος.

 Ο στοχος του ειναι η μετατροπη του πολιτου που ενεργει με ευθυνη εναντι του δημου, του θεσμου της κοινοτητας και αλληλεγγυης εναντι του κοινωνικου συνολου, σε εγωιστικο ιδιωτη που ενεργει μονο με βαση το ιδιωτικο του συμφερον και ανταγωνισμο με τους αλλους ιδιωτες μεσω του θεσμου της αγορας.

Θελει ενα κρατος που αντι να ενεργει σαν οργανο του δημου των πολιτων, το θελει να ενεργει σαν εργαλειο εξουσιας του κεφαλαιου!
 

Αυτον τον ιδιωτη τον θελει εγωιστη, απομονωμενο καταναλωτη και ανοργανωτο εργαζομενο χωρις δικαιωματα, πατριδα, πολιτισμο, γλωσσα και κοινωνικους δεσμους ωστε να μεταφερεται ευελικτα μεταξυ αγορων και επιχειρησεων σαν αναλωσιμος παραγωγικος πορος που ικανοποιει, οπου απαιτειται, τις αναγκες της συγκεντρωσης του κεφαλαιου!
 

Τον εργαζομενο τον θελει οχι ελευθερο επαγγελματια και παραγωγο, αλλα υπαλληλο του κεφαλαιου αντι χρηστη της δεξιοτητας του! 

Η αμοιβη του να εξαρταται απο την δυνατοτητα του κεφαλαιου να οργανωνεται και συσσωρευεται και να ιδιωτικευει την παραγωγη δημοσιων αγαθων.

 Οταν ο ιδιωτης χρειαζεται να αναλωθει σαν 
 1) εργαζομενος: να πληρωνεται απλα για να επιβιωνει και
 2) καταναλωτης: να αναγκαζεται να χρεωνεται! 

Την περιουσια των ιδιωτων δεν την θελει διεσπαρμενη αλλα συσσωρευμενη και χρεωμενη ωστε σαν κεφαλαιο η χρηση της να ειναι ενοικιαζομενη και η δυναμη της να ειναι συγκεντρωμενη αντι να ειναι αποκεντρωμενη. 

Ωστε οι μικρο ταλαιπωροι αστοι/ιδιωτες αντι να συσσωρευουν παραγωγικο κεφαλαιο και δεξιοτητα, να αποταμιευουν σε ανεργες καταθεσεις που τις δανειζουν πισω οι τραπεζες για προσθετο κερδος! 

Αυτο ειναι το σχεδιο δραστηριοτητας του νεοφιλελευθερου υποδειγματος για οσους δεν καταλαβαινουν και αφελως/βλακωδως το υποστηριζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: