Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Κορυφώνεται η κοινοβουλευτική μάχη για τη «μικρή» ΔΕΗ με φόντο το δημοψήφισμα

Τσίπρας: Δεν θα είμαστε οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» στο ξεπούλημα της χώρας

 Καμμένος: «Έγκλημα» η πώληση της «μικρής ΔΕΗ»


Τσίπρας: Δεν θα είμαστε οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» στο ξεπούλημα της χώρας
 Του Δημήτρη Κυπριώτη

Το θέμα με την ΔΕΗ , όπως αναδείχθηκε από τα κομματα της αντιπολίτευσης, κορυφώνεται με τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και τις συγκεντρώσεις που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα και βρίσκονται σε εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά  το θέμα του δημοψηφίσματος που έφερε πρώτη  η αξιωματική αντιπολίτευση και οι προτάσεις για το ίδιο θέμα που ακολούθησαν και πέφτουν σαν βροχή από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και  από τη ομάδα των ανεξαρτήτων βουλευτών, φαίνεται ότι εξελίσεται σε ...πλακίτσα για τα μάτια του κόσμου.

Άσε που το θέμα αυτό έδειξε για μια ακόμη φορά τόσο την  αστεία του πλευρά, όσο  και τα αναχώματα που συνεχίζουν να υψώνονται μεταξύ λαού,  κομμάτων αντιπολιτευσης και  συγκυβέρνησης.

Και αυτή τη φορά η ηγεσία του ΚΚΕ έδειξε όσο πιο  καθαρά γινόταν, το πόσο μάχεται και νοιάζεται για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα του κόσμου. 

Στην πρόταση για δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την τρομερή...ρελάνς να καταθέσει δική της προταση με άλλο όμως σκεπτικό, που να περιλαμβάνει και την  κατάργηση όλων των ευρωπαικών νόμων που σχετίζονται με την ενέργεια κλπ για να εκθέσει δήθεν το ΣΥΡΙΖΑ για φιλοευρωπαική πολιτική, λες και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε ποτέ τον ευρωπαικό έρωτά της!! 

Απλά πράγματα για το ΚΚΕ αφού  επαναλαμβάνει κάθε φορά που πρέπει να πάρει μια αποφαση υπέρ των συμφερόντων του λαού το ίδιο σκεπτικό.  "Έλληνες θέλετε απαλλαγή από τα δεινά σας, φροντίστε να επικρατήσει προηγουμένως ο κομμουνισμός παγκόσμια και μετά εδώ είμαστε και εμείς"! 

Για να επανέλθουμε στα περί της ΔΕΗ, σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή» ΔΕΗ ή την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Από κοντά και  ο κ. Καμμένος στη δική του τοποθέτηση, δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι είναι έγκλημα η πώληση της "μικρής" ΔΕΗ.

 Φυσικά κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ούτε με τις τοποθετήσεις που έγιναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ούτε από τις διαπιστώσεις τους, το τι ακριβώς σημαίνει για την χώρα το ξεπούλημα που επιχειρείται στον τομέα της ενέργειας, όπως και στους άλλους τομείς της οικονομίας! 

Ακόμα περισσότερο όλοι θα συμφωνήσουν, ακόμα και το ΚΚΕ, ότι ένα δημοψήφισμα για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο, αφού θα επιτρέψει στο λαό να αποφασίσει ό ίδιος  για την τύχη του και τη ζωή του, αφού περί αυτού τελικά πρόκειται. 

Όμως απέναντι σε αυτήν  την  ουσιαστική  ενέργεια δεν είναι λογικό να διατυπώσουμε, έστω και αφελώς, τις δικές μας ερωτήσεις-απορίες; 

Δηλαδή, το θέμα της ΔΕΗ που η αντιπολίτευση με κάθε τρόπο προσπαθεί να αναδειξει, ακόμη και με πρόταση δημοψηφίσματος είναι πιο σοβαρό άραγε από την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας λόγω ασυλίας που έχει υπογραφεί με τις δανειακές συμβάσεις του 2010 και 2012; και αν όχι,  τότε γιατί δεν έγινε τίποτα το ιδιαίτερο για το θέμα αυτό; 

Και ακόμα μία άλλη αφελής ερώτηση.

 Αφού  γνωρίζουν όλοι από τώρα, ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο δεν πρόκειται να αποδεχθεί δημοψήφισμα, άλλωστε το  φωνάζει πολύ καθαρά από το πρωι μέχρι το βράδυ η κ. Βούλτεψη στα κανάλια, τι ακριβώς θα γίνει μετά; Πως θα αντιδράσει η αντιπολίτευση; 

Έχει αποφασίσει να δώσει απάντηση στο πολύ απλό ερώτημα που βάζει συνεχώς το Ε.ΠΑ.Μ ;  
" Κύριοι, μέχρι που είστε αποφασισμένοι να φτάσετε;" ή για μια ακόμη φορά  θα ακούσουμε το γνωστό ......"δυστυχώς κάναμε ότι μπορούσαμε, τι άλλο να κάναμε;" και τελικά θα οδεύσουμε  ήσυχα-ήσυχα  όλοι μαζί για τα ...μπάνια του λαού;



Δεν υπάρχουν σχόλια: