Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΚΟΥΡΕΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 Εδώ και αρκετές ημέρες από τις στήλες αυτές, αλλά και από αλλού με κάθε ευκαιρία, το ΕΠΑΜ κάνει την ίδια στερεότυπη ερώτηση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης! 
"Κύριοι το αποτέλεσμα όλων των ενεργειών σας μέχρι σήμερα απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες, δεν φέρνουν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα για τον χειμαζόμενο λαό και είναι βέβαιο ότι και τώρα  η κυβέρνηση δεν θα λάβει  λαμβάνει υπόψη της την πρόταση για δημοψήφισμα και  θα την απορρίψει, αφού τίποτα δεν την αναγκάζει να πράξει διαφορετικά.
 Η καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά από την ημέρα που υπογράφτηκε η 1η δανειακή σύμβαση και παραχωρήθηκε η Εθνική Κυριαρχία λόγω ασυλίας και δεν άνοιξε ούτε  μύτη, πολύ περισσότερο όταν κανείς σας δεν μίλησε για αυτήν την αδιανόητη ενέργεια και κανείς δεν  ζήτησε Δημοψήφισμα για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. 
Για αυτό και τώρα είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το ερώτημα."
 "ΜΈΧΡΙ ΠΟΥ ΕΊΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΈΝΟΙ ΝΑ ΦΘΆΣΕΤΕ ΜΈΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΌΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΌΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ; ΘΑ ΚΥΡΗΞΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ Ή ΘΑ ΟΔΕΥΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;"

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ (124 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ) ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Η κυβέρνηση με ένα άνευ προηγουμένου πραξικόπημα απέρριψε αδικαιολόγητα το αίτημα που κατέθεσαν 124 βουλευτές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης (το Σύνταγμα προβλέπει 120) για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του ψηφισθέντος νόμου που αφορά την κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.


Συγκεκριμένα, το αίτημα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος υπέβαλα: ΣΥΡΙΖΑ 71 βουλευτές, ΑΝΕΛ 14, ΚΚΕ 12, Ανεξάρτητοι Βουλευτές 14, ΔΗΜΑΡ 11 και ο Β. Πολύδωρας (Να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα υπέβαλαν χωρίς συνενόηση με τους υπόλοιπου και 16 βουλευτές της «Χρυσής Αυγής»).

Η κυβέρνηση, όμως, παρά το γεγονός ότι το αίτημα για δημοψήφισμα κατετέθη σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, το απέρριψε με ένα παράλογο και απολύτως σαθρό «σκεπτικό». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούν να αθροιστούν όμοιες προτάσεις, γιατί κατατέθηκαν σε διαφορετικά χαρτιά (αν και έχει ξαναγίνει επανειλημμένα στο παρελθόν) και γιατί υποτίθεται ο νόμος για τη «μικρή» ΔΕΗ είναι, τάχα, «δημοσιονομικός» και δεν αφορά κοινωνικό θέμα!!!

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης αποτελεί κίνηση βαθύτατης αντιδημοκρατικής εκτροπής, που εξευτελίζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, πράγματα που στα χέρια των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν καταντήσει κουρελόχαρτο.

Το θέμα των προτάσεων για δημοψήφισμα συζητήθηκε την Πέμπτη (10/7) το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου η κυβέρνηση αρνήθηκε το δημοψήφισμα και παρέπεμψε τη σχετική απόφαση σε Συνεδρίαση του Θερινού Τμήματος για την Παρασκευή (11/7) το πρωί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αυτήν την κυβερνητική απόφαση, τόνισε ότι κανένα θερινό τμήμα (ούτε καν η Ολομέλεια) και καμία περιστασιακή πλειοψηφία, δεν μπορεί να λάβει τέτοιες αποφάσεις που καταστρατηγούν τα δικαιώματα της μειοψηφίας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν θα νομιμοποιήσει τη ψευδώνυμη και παρασυνάγωγη Συνεδρίαση της Παρασκευής (11/7) του Θερινού Τμήματος της Βουλής και ότι οι βουλευτές του δεν θα παραστούν σε αυτή, κάνοντας σχετικές δηλώσεις στο περιστύλιο της Βουλής την Παρασκευή (11/7) στις 10 π.μ.
ΠΗΓΗ: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια: