Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

" Εθελούσιος Γενιτσαρισμός…"


Κύπρος κατεχόμενη 

Υ Π Η Ρ Ξ Α Ν και εθελούσιοι (εκτός από τους βίαιους και αναγκαστικούς) εξισλαμισμοί Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών, σκλάβων και υπόδουλων, κατά τη διάρκεια της 1ης μακραίωνης Τουρκοκρατίας, της Οθωμανικής. Επειδή δεν άντεχαν την καταπίεση, επειδή πουθενά δεν έβλεπαν ελπίδα κι επειδή δεν ήθελαν άλλο να υποφέρουν, αποφάσιζαν να γίνουν εξωμότες. Ν’ αλλαξοπιστήσουν. Για να βολευτούν, ταυτιζόμενοι με τον κατακτητή.

Υ Π Η Ρ Ξ Α Ν επίσης και υπόδουλοι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έσπευδαν να προσφέρουν εθελουσίως τα μικρά αγόρια τους στον εκτουρκισμό: Στο Βίαιο Παιδομάζωμα που οι Οθωμανοί Κατακτητές επέβαλλαν στους υπόδουλους και το οποίο παρήγαγε τους εκλεκτότερους για την Υψηλή Πύλη και τον οθωμανικό στρατό Γενιτσάρους: Αφοσιωμένα πρωτοπαλλήκαρα του εκάστοτε Σουλτάνου. Επειδή έτσι θα εξασφάλιζαν ένα σίγουρο κι επίζηλο κοινωνικά μέλλον.

Π Λ Η Θ Ο Σ ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες, από πλείονες επί τούτου πηγές, παραθέτει στο βιβλίο του, «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», εκδ. Λιβάνης 2012, ο Φραγκούλης Σ. Φράγκος, PhD, που διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΣ 2009-2011 και, επί δίμηνο το 2012, Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ (σελ. 60): «Από τη μερίδα της λείας που ανήκει στον Σουλτάνο ξεχωρίζονται οι πιο κατάλληλοι δούλοι για να γίνουν, αφού αλλαξοπιστήσουν, όχι μόνο ο Νέος Στρατός (γενίτσαροι) που τον ελέγχει προσωπικά ο Σουλτάνος, αλλά και για να αποτελέσουν τα στελέχη της διοίκησης που οφείλουν προσωπική πίστη στον ηγεμόνα και σε κανέναν άλλο. Για να εμπλουτιστεί η επιλογή συλλέγονται κάθε πέντε ή επτά χρόνια χριστιανόπαιδα, ανάμεσα στους κατακτημένους πληθυσμούς, γίνονται μουσουλμάνοι κι εκπαιδεύονται εξ απαλών ονύχων για την υπηρεσία του κράτους, είτε στον στρατό είτε στη διοίκηση.

Χωρίς οικογένεια, υποχρεωτικά άγαμοι, εκπαιδευμένοι στο πνεύμα της υπηρεσίας του κράτους, οι νέοι αυτοί θα είναι από ‘δω και πέρα το βάθρο του στρατιωτικού και διοικητικού οικοδομήματός του και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα ανώτατα αξιώματα […] Για μερικούς ήταν μια ευκαιρία ν’ ανοίξει ένας δρόμος προκοπής για τα παιδιά τους, έστω κι αν δεν θα τα ξανάβλεπαν. 

Και οι μουσουλμάνοι αισθάνονταν παραγκωνισμένοι και ζητούσαν να επεκταθεί και στα δικά τους παιδιά το μέτρο του παιδομαζώματος» (βλ. επίσης σελ. 147 επ.)…

Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Ν των αναλογιών, στην εποχή μας, της 2ης Τουρκοκρατίας, 1974-2014, μπορεί ίσως να εξετασθεί, να μελετηθεί και να εξιχνιασθεί ένα παραπλήσιο γεγονός: Του Εθελούσιου Ιδεολογικού Γενιτσαρισμού, υπέρ της Διζωνικής απαίτησης των Νεοσουλτάνων στην Κύπρο. Χωρίς καν αλλαξοπιστία… ακόμη! Εκτός κι αν το επόμενο μάθημα που θα επιβάλουν («ποζάροντες») στο Υπουργείο Παιδείας να διδάσκεται ημερησίως στα σχολεία, θα είναι το μάθημα του… ισλαμισμού!!!

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
http://www.sigmalive.com/
Αναρτήθηκε από: ΒΗΜΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: