Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Όταν δεν ξέρουν πώς να δικαιολογηθούν τα ρίχνουν στο…. σταλινισμό!



 boyltepsh-h-kybernhsh-epanefere-th-nomimothta-sth-deh-ndash-htthmenos-o-k-tsipras

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Στο νέο διαδικτυακό σταθμό του Ε.ΠΑ.Μ e-roi.grακούστηκε στην πρωινή δοκιμαστική του πολιτική ενημερωτικη εκπομπή, ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τηλεοπτική παρουσία  της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Βούλτεψη, που ισχυριζόταν το εξής απίθανο:

« Όποιος παραμένει πιστός σε αρχές και δεν μεταλλάσσεται ή διαφορετικά όποιος ψάχνει να βρει αντιφάσεις πολιτικών που άλλα έλεγαν πριν αναλάβουν εξουσία και άλλα όταν την κατέλαβαν, τότε αυτός ή αυτοί διακατέχονται από σταλινισμό!» Τώρα τι να πεις στην κυρία εκπρόσωπο;

Θυμάμαι όμως αυτό που μου συνέβη, όταν η υπόψη, πριν ακόμα γίνει «εξουσία» η ΝΔ, διατηρούσε ένα blog και τότε ασκούσε πολύ σκληρή κριτική και  όχι άδικα, στην κυβέρνηση του ΓΑΠ. Ήταν δε τόσο πειστικά και σωστά τα όσα έγραφε η ίδια ή  το γραφείο της,  δεν έχει βέβαια σημασία  αυτό, αρκεί που τα κείμενα έφεραν την υπογραφή της, που παρακινήθηκα να της στείλω ένα μήνυμα, για  να με εγγράψει στους αποδέκτες της, με την προϋπόθεση όμως ότι θα συνεχίσει την κριτική αυτή έναντι μνημονίων και τρόικας ακόμη και αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Λυπάμαι όμως τώρα  που δεν κράτησα ένα αντίγραφο της τότε απάντησής της, για να της το στείλω να το θαυμάζει για όσα λέει σήμερα περί σταλινισμού. Εξυπακούεται βέβαια ότι αμέσως μόλις η ΝΔ ανέλαβε εξουσία η κυρία τα έστριψε κανονικά, όπως και εγώ από τα σημειώματά της, αφού προηγουμένως της έγραψα τα σχετικά για τις ωραίες κυβιστήσεις της, χωρίς να πάρω καμία απάντηση. Αυτό δα έλειπε !

Για την κυρία εκπρόσωπο, με όσα είπε στην εκπομπή, δεν έχει καμία σημασία αν ο αρχηγός της και υποτίθεται πρωθυπουργός, άλλα να μας λέει  στα Ζάπεια και άλλα να εφαρμόζει.   Ο ΓΑΠ όμως την είχε ενοχλήσει και ήταν προδοσία η ενέργεια της κυβέρνησής του  για τα «λεφτά υπάρχουν» που δεν υπήρχαν στα ταμεία, αλλά τα βρήκε στο ΔΝΤ, αλλά  είναι σωστό για την κυβέρνησή της να κάνει άλλα από αυτα που υποσχεθηκαν στον Ελληνκό λαό, αφού έτσι εξυπηρετείται το συμφέρον της χώρας, κατά τη δική της άποψη!
 Άκουσον – άκουσον .

Δηλαδή πολύ απλά,  τι μας είπε η κυρία χωρίς να αισθάνεται καμία ντροπή;

« Εν τάξει λέγαμε κάτι τότε και εσείς το πήρατε τοις μετρητοίς»; 

 Δεν έχει το Θεό της η γυναίκα! Για αυτήν δεν έχει καμία σημασία αν ο πρωθυπουργός σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας έταζε τα πάντα, από κάψιμο των μνημονίων (άλλη πάλι αυτή η μανία με το κάψιμο των μνημονίων, φαίνεται ότι είναι αποκλειστικότητα της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης) μέχρι ρευστότητα αγοράς με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, με επενδύσεις και ένα σωρό άλλα, μέχρι που κάθισε στο θώκο και μετά ..ποιος λογαριάζει το λαό, αφού έτσι  θα σωθεί η Πατρίδα!! Έστω και αν την …εξαφανίσουν από το χάρτη μαζί με τους κατοίκους της!

Αν όμως η δυνατότητα αυτή των  είπα- ξείπα, είναι δικαιολογημένες ενέργειες  για την κυβέρνησή της  κ. Βούλτεψη, αυτό  δεν μπορεί να ισχύει για τους άλλους πολιτικούς αντιπάλους της και αν επιμένουν αυτοί να τους το θυμίζουν, τότε αυτό είναι ..σταλινισμός!! Κυρία μου άξιος ο μισθός σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια: