Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Οργασμός ναυτικών εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ρωσίας!




                                            


Ογδόντα νέα πολεμικά σκάφη για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Το τελευταίο διάστημα η Ρωσία έχει εντείνει θεαματικά τους ρυθμούς των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στους ναυτικούς εξοπλισμούς.


Η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει μέχρι το 2020 το μέγεθος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατά τουλάχιστον 80 νέα πολεμικά πλοία, ενώ πρόκειται να ολοκληρώσει μέχρι το 2016 την κατασκευή μιας δεύτερης ναυτικής βάσης κοντά στην πόλη Νοβόροσισκ, όπως δήλωσε ο διοικητής του στόλου, αντιναύαρχος Αλεξάντερ Βίτκο.


Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοβόροσισκ, ο αντιναύαρχος Βίτκο είπε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας δεύτερης βάσης στην Μαύρη Θάλασσα, εκτός από την κύρια βάση που βρίσκεται στη χερσόνησο της Κριμαίας, λόγω των κινήσεων του ΝΑΤΟ.


«Ογδόντα πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στο Νοβόροσισκ πριν από το 2020. Μέχρι τότε ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα διαθέτει 206 πλοία» ανέφερε ο Βίτκο στον Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. «Πλοία του ΝΑΤΟ είναι μονίμως παρόντα στη Μαύρη Θάλασσα και το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο σκοπεύει να δημιουργήσει μια ναυτική βάση εκεί» πρόσθεσε.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Το 20120 θα υπαρχει ακομα ο ανθρωπος;;

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Ευχαριστώ για την επισήμανση του λάθους.