Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Σαρώνει τα πάντα το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα μείνει «πέτρα στην πέτρα»!




Το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζει ακάθεκτο να οικειοποιείται με το έτσι θέλω τα πάντα. Σαρώνει στο πέρασμα του ότι βρει, και δεν ρωτάει και κανέναν. Αυτή είναι η τελική κατάληξη κάθε δημόσιας περιουσίας, αφού την ιδιωτική την έχουν αναλάβει οι Τράπεζες και η Εφορία. Αυτός όμως είναι ο μαγικός κόσμος των παράνομων Μνημονίων που στήριξε στο σύνολό του, ενεργητικά ή παθητικά , το λεγόμενο δημοκρατικό τόξο. Φανταστείτε λοιπόν  τι θα γινόταν αν δεν ήταν και δημοκρατικό!!!!!
Στην Αττική το ΤΑΙΠΕΔ, μετά την επέλασή του από το Δήμο Βύρωνα που ενέταξε στην περιουσία του τα παρακάτω:

1.Παλαιά Αγορά Βύρωνα (254,18 τ.μ.). 2.Προσφυγικά Στενά (περίπου 400 τ.μ.) 3. Το Στρατόπεδο Σακέτα(123.129,23 τ.μ) 4. Το κτήριο του Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα (Α.Τ. Αγίου Δημητρίου) 5. Το κτήριο του πρώην ΙΘ’ Αστυνομικού Τμήματος Βύρωνα(οδός Αλατσάτων) 6. Τα σχολεία του Καρέα (λεωφ. Ελλήνων Αξιωματικών) 7. Το Σχολικό Συγκρότημα της Εργάνης(3ο, 4ο, 5ο Γυμνάσιο – Λύκειο Βύρωνα καθώς και τα όμορα δημοτικά σχολεία) 8. Τα δημοτικά γήπεδα επί της Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου (4.127,73 τ.μ) 9. Τα δημοτικά γήπεδα της Εργάνης (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα 5Χ5), το δημοτικό αναψυκτήριο «Τα Άστρα» και όμορος ακάλυπτος χώρος πολλών στρεμμάτων. 10. Γεωτεμάχια πλησίον της οδού Γρανικού (εντός των οποίων βρίσκονται και οικίες ιδιωτών!) 11. Εκτάσεις πολλών στρεμμάτων στην περιοχή του Καρέα 12. Έκταση 66.052,35 τ.μ. κάτω από τη Λ. Κατεχάκη, δίπλα στο Νεκροταφείο Βύρωνα. 13.Έκταση 1.848.254,52 τ.μ., πάνω από τη Λ. Κατεχάκη (παλιό λατομείο δίπλα στον Καρέα).

Πέρασε και από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και ενέταξε στην περιουσία του αθλητικούς χώρους και σχολικά κτίρια όπως:

Το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου μαζί με το γυμναστήριο, το 8ο , 12ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο, το 11ο και 13ο Νηπιαγωγείο, ο αρχαιολογικός χώρος Καστράκι, μέρος του πάρκου Σελεπίτσαρι μαζί με το θερινό σινεμά, η περιοχή «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, το κλειστό γυμναστήριο «Κασιμάτης» και οι σιταποθήκες στον Άγιο Αντώνιο.

Το αξιοσημείωτο είναι ο ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν ενημέρωσε κανέναν απολύτως για αυτές τις υφαρπαγές και δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το Δήμο.  Την αποκάλυψη έκανε η ΕΛΜΕ Πειραιά που ανακοίνωσε τους παραπάνω χώρους. Ποιος ξέρει τώρα τι άλλο «άρπαξαν» στα κρυφά.

Το ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με πους χώρους αυτούς και τις εγκαταστάσεις, για τα οποία έχουν ξοδευτεί πολλά μα πάρα πολλά χρήματα από τα ταμεία του Κράτους.  Θα μπορέσουν να επανέλθουν στα χέρια του Κράτους;  Η απάντηση είναι πλέον στερεότυπη. Ναι, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει στο τιμόνι της χώρας κυβέρνηση,  που θα απορρίψει κάθε τι παράνομο  που επιβλήθηκε στη χώρα. Δύσκολο το έργο  αλλά όχι ακατόρθωτο, εφόσον  το θελήσει  ο Ελληνικός λαός


Δεν υπάρχουν σχόλια: