Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑΝΑΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ!

 Σημείωση: Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα διέρχεται μια ομαλή κατάσταση με λίγες δυσκολίες που θα ξεπεραστούν σε 1, 2 χρόνια, όπως μας βομβαρδίζουν τα πληρωμένα ΜΜΕ των τοκογλύφων και των δοσιλόγων, δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν τελειώνουμε με όλους αυτούς ξένους και ντόπιους τροικανούς, μέχρι να εξαθλειωθεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και να διαμοιραστούν ΄΄τα ιμάτια΄΄ αυτού του Κράτους! 

Πολλοί ακόμη νομίζουν ότι ''..που θα πάει θα γίνουν εκλογές και τότε θα τα πούμε.''

 Ναι θα τα πούμε όπως τα είπαμε και με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Μα θα μας πει κάποιος ότι τα μεγάλα κόμματα έγιναν μικρά και αναγκάστηκαν να ''συμπτυχθούν΄΄ για να συγκυβερνήσουν και οτι τώρα αξιωματική αντιπολίτευση είναι η αριστερά! 

Πολύ ωραία και ελπιδοφόρα όλα αυτά; Ναι για να είμαστε καλόπιστοι να τα δεχθούμε. Ποιος όμως θα απαντήσει στο ερώτημα:

''Τι είδε ο Λαός από όλη αυτήν την κατάσταση, από αυτήν την αλλαγή; Μήπως ελάφρυναν τα βάσανά του;  Μήπως η ζωή του είδε κάτι το ελπιδοφόρο; Μάλλον τα αντίθετα διαπίστωσε ο κόσμος και επιπλέον για μια ακόμη φορά την κοροιδία και τα ψέματα της τριανδρίας και των κομμάτων που αυτοί  εκπροσωπούν και που δεν αισθάνονται την παραμικρή ντροπή έναντι των εκκατομυρίων κόσμου που δούλεψαν.! 

Από την άλλη πλευρά, πολλοί φωνάζουν, διαμαρτύρονται γιατί τάχα ο κόσμος δεν ξεσηκώνεται, δεν τους πετάει από το κοινοβούλιο κλπ. Καλό βέβαια για όλους αυτούς που έντονα διαμαρτύρονται ειναι, να ρωτήσουν πρώτα από όλα  τον ίδιο τους τον εαυτό, τι ακριβώς κάνουν οι ίδιοι απέναντι στην κατάσταση αυτή και αν κάνουν το καθήκον που τους επιβάλλει το Σύνταγμα (άρθρο 120), τότε σωστά και καλά διαμαρτύρονται. Αν όμως δεν κάνουν αυτό που το καθήκον και το Σύνταγμα επιβάλλει, τότε χρειάζεται να απολογηθούν στον εαυτό τους στην οικογένειά τους στους φίλου τους, για αυτήν την απραξία.

Βέβαια  η κατηγορία αυτή των ανθρώπων αφού διπιστώσουν το λάθος τους και επειδή δεν επιτρέπει ο εγωισμός τους  να παραδεχθούν  την αλλήθεια, γυρίζουν την ερώτηση και κάνουν επίθεση. 

''Ας μπει κάποιος μπροστά και εγώ είμαι εδώ!'' Είναι η συνηθέστερη φράση και συνεχίζουν ακάθεκτοι. ''Θα πάρω και τις ...καραμπινες'' (Εδώ γελάνε για την παλληκαροσύνη τους). 

Αλλά ας αφήσουμε αυτά τα χιλιοειπωμενα και ας κάνουμε μια πρόταση που αν εφαρμοστεί από αυτούς που κόπτονται για τα αντιμνημονιοακά τους φρονήματα και για την αγάπη τους προς το Λαό, τότε πιστεύουμε ότι αμέσως όλος ο κόσμος θα δει και τη διαφορά και θα ανασάνει και θα δημιουργήσει την προοπτική για κάτι καλλίτερο.

Ποιος είναι ο καλλίτερος τρόπος για να μην εφαρμοστούν ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ τα μέτρα; Μήπως θα πρέπει οι βουλευτές να  καταθέσουν την βουλευτική τους έδρα και να μείνουν όλα στον αέρα,  αφού η κοινοβουλευτική διαδικασία ΑΜΕΣΑ σταματάει για να εκλεγούν ή να αντικατασταθούν οι βουλευτές που παραιτήθηκαν. 

Ναι αλλά και τι να  κάνουν οι παραιτηθέντες; Κάτι απλό και φυσιολογικό. 

Κατεβαίνουν με το Λαό στους δρόμους!! όπως ακριβώς αρχίζει και γίνεται στην Πορτογαλλία!  Τότε έχουν ΟΛΟ το Λαό μαζί τους. Απλά και καθαρά τα πράγματα. Μπορούν

Αν όχι, τότε ο κόσμος έχει να τραβήξει ακόμη πιο πολλά, όπως
αυτά που ανακοινώνονται σιγά - σιγά! Το αντέχουν να το βλέπουν αυτό ή προτιμούν να συνομιλούν με τον κ. Ραιχενβανχ!

 Μειώσεις ακόμα και 83% στα εφάπαξ

Μειώσεις έως και 83% στο εφάπαξ βοήθημα 22 ταμείων πρόνοιας και αναδρομική επιστροφή μέρους των χρημάτων για όσους συνταξιούχους έλαβαν αυξημένα ποσά, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί προς ψήφιση το υπουργείο Εργασίας.



Το «κούρεμα» στα εφάπαξ
δεν αφορά μόνο όσους θεμελιώνουν τώρα συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και όσους αποχώρησαν το 2010, όμως δεν έχουν πάρει ακόμα το βοήθημα. Το ποσοστό της μείωσης για κάθε ταμείο αποφασίστηκε με βάση αναλογιστικές μελέτες που δείχνουν απόκλιση μεταξύ του καταβαλλόμενου βοηθήματος και των εισφορών που έχουν καταβληθεί.
Για όσους βγήκαν στη σύνταξη από 1-1-1995 έως 31-10-2010
θα καθιερωθεί ειδική, μόνιμη, μηνιαία εισφορά, που θα κυμαίνεται από 1% έως 3%. Ο συντελεστής της παρακράτησης, πάλι, εξαρτάται από την ψαλίδα μεταξύ του εφάπαξ και των εισφορών που έχει καταβάλει ο συνταξιούχος.
Σύμφωνα με το σχέδιο άρθρου που δημοσιεύουν «Τα Νέα», οι περικοπές στο εφάπαξ ανά ταμείο είναι:

Εταιρειών μετάλλου 2,21%

Εταιρειών τσιμέντου 17,35%

Προσωπικού ιπποδρομιών 18,38%

Ξενοδοχοϋπαλλήλων 46,63%

Φαρμ/κών εργασιών 63,91%

Δημοσίων υπαλλήλων 22,67%

Υπαλλήλων ΝΠΔΔ 42,29%

Κληρικών 36,94%

Προσωπικού Τ. Νομικών 52,21%

Δημ/κών –Κοινοτικών υπαλλήλων 6,19%

Εφημ/λων – υπαλλήλων πρακτορείων Αθηνών 8,21%

Εφημ/λων – υπαλλήλων πρακτορείων ΘΕς/νικης 28,41%

ΤΑΠ-ΔΕΗ 3,84%

ΕΡΤ-Τουρισμού 41,48%

Πρώην Ιονικής-Λαϊκής Τράπεζας 41,17%

Μηχανικών δημοσίων έργων 17,42%

Δικηγόρων Αθηνών 32,80%

Εργοληπτών δημ. Έργων 83,00%

Αστυνομικών 1,94%

Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων 45,49%

Υπαλλήλων ΙΚΑ 35,11

Εμπορικών καταστημάτων 41,52%


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Και σε άλλα με υγεία μας αν τα ανεχθούμε και αυτά!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: