Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ιατρική Αλληλεγγύη του Ε.ΠΑ.Μ. στις Κονίστρες

 ΕΚΤΑΚΤΟ:

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση της ομάδας της Ιατρικής Αλληλεγγύης που έγινε το ΣαββατοΚύριακο 15 και 16 Σεπ. στο χωριό Κονίστρες του Δήμου Κύμης Εύβοιας, που βρίσκεται 12 χλμ. έξω από την έδρα του Δήμου.

Οι ιατροί που συγκρότησαν το κλιμάκιο της Αλληλεγγύης περιελάμβαναν τις ειδικότητες: Παθολόγου-Πνευμονολόγου-Καρδιολόγου- Παιδίατρου-Παιδοοδοντίατρου και υπήρχαν επίσης,  Ιατρός ειδικός ΜΕΘ, Λογοθεραπευτής, Ψυχολόγοι και Φαρμακοποιός με πολύ μεγάλη συλλογή φαρμάκων.

Το πρωί του Σαββάτου, μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε το κλιμάκιο των Ιατρών αλλά και το κλιμάκιο της Πολιτικής Γραμματείας και του Οργανωτικού Γραφείου που παραβρέθηκε στη δράση αυτή, με επικεφαλής το ΓΓ του ΕΠΑΜ Δ.Καζάκη. 

Όταν έφτασαν στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων του χωριού, που είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο Κύμης για τις ανάγκες των ιατρείων που ''στήθηκαν'' από το κλιμάκιο των ιατρών, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που είχαν προστρέξει πολύ πρωί μαζί με τα παιδια τους για τις προληπτικές εξετάσεις. Μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες ο αριθμός των κατοίκων που πέρασε για εξέταση ήταν ασυνήθιστα μεγάλος για παρόμοιες περιπτώσεις, γεγονός που φανέρωνε το αγκάλιασμα των κατοίκων αυτής της δράσης του ΕΠΑΜ.

Την επομένη ημέρα, δηλαδή σήμερα, ο αριθμός των κατοίκων που προσήλθαν στα ιατρεία, ήταν τουλάχιστον διπλάσιος της 1ης ημέρας και αυτό οφείλετο στην πληροφόρηση και τις εντυπώσεις  που έλαβαν από εκείνους που εξετάστηκαν το Σάββατο.

Τα νέα μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει πολύ γρήγορα στα διπλανά χωριά, ακόμη  και στην Κύμη, με αποτέλεσμα το χώρο των ιατρείων να τον επισκεφθούν και κάτοικοι αυτών των περιοχών. 

Εντύπωση προκάλεσε, λόγω της ιδιαιτερότητας της εξέτασης, η προσέλευση στις ψυχολόγους ενός σημαντικού αριθμού κατοίκων και για το λόγο αυτόν, αντί να γίνει ομαδική ενημέρωση, όπως είχαν προγραμματίσει οι ψυχολόγοι,έγιναν ατομικές συνεδρίες σύμφωνα με την επιθυμία των προσελθόντων.

Στο περιθώρειο της Ιατρικής αλληλεγγύης, ο Δημήτρης Καζάκης με το υπόλοιπο κλιμάκιο περιόδευσαν την επομένη ημέρα στο χωριό, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και πολλούς κατοίκους στη λαική αγορά. Τελικά  κατέληξαν σε κατάστημα της περιοχής όπου είχε προγραματιστεί από τον εκεί Πυρήνα του ΕΠΑΜ, συνάντηση  με νέους κατά βάση των Κονιστρών, που είχαν ζητήσει να έχουν μια ενημερωτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το Δημήτρη Καζάκη. 

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα της ιατρικής αυτής εξόρμησης και δράσης του ΕΠΑΜ, θα υπάρξουν μετά την πλήρη αναφορά που θα συντάξουν οι Ιατροί και η οποία θα αναρτηθεί στο Κεντρικό site  του ΕΠΑΜ.


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα μεγάλο κλιμάκιο Ιατρών, ψυχολόγων και Φαρμακοποιών από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ θα βρίσκεται στο χωριό Κονίστρες Στην Εύβοια όπου θα παρέξει πλήρεις Ιατροφαρμακευτικές Προληπτκές Εξετάσεις και Ψυχολογική υποστήριξη.


Με την ευκαιρία αυτή άλλο ένα κλοιμάκιο από την Πολιτική Γραμματεία και το Οργανωτικό Γραφείο του ΕΠΑΜ με επικεφαλής το ΓΓ του  Δημήτρη Καζάκη, θα είναι το διήμερο αυτό στην περιοχή όπου θα έχει ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής και θα  παρακαθήσουν στο τραπέζι του φαγητού και της διασκέδασης που θα επακολουθήσει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: