Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ο Δημήτρης Καζάκης στη Βέροια:

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

«Οι κομματικοί μηχανισμοί θα συνθλιβούν από τους ίδιους τους πολίτες!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια Σάββατο 12 Οκτώβρη 2013
«Θέλουν να μας πάνε ολοταχώς σ’ ένα νέο ’67, διότι ξέρουν ότι δεν μπορούν πλέον να κυβερνήσουν, ούτε καν με όρους βίας και νοθείας. Όμως, αυτή τη φορά ο λαός δεν είναι διχασμένος». Μ’ αυτή την εκτίμηση, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης έδωσε το στίγμα των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο στην αίθουσα «Ελιά» της Βέροιας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο πυρήνας του Ε.ΠΑ.Μ. Ημαθίας.

Προέβλεψε «εντυπωσιακά φαινόμενα» στο πολιτικό σύστημα της χώρας στο εγγύς μέλλον, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι κομματικοί μηχανισμοί, αν δεν ριζοσπαστικοποιηθούν,  θα συνθλιβούν από τους ίδιους τους πολίτες που δεν ανέχονται πλέον να χειραγωγούνται από τα κόμματα».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας, ο Δημήτρης Καζάκης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή επιχειρείται «η πλήρης ρευστοποίηση της χώρας, προκειμένου να στηριχτούν οι ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης και κυρίως η Γερμανία» που βρίσκονται σε «τραγική κατάσταση διανύοντας τον έβδομο χρόνο συνεχούς ύφεσης». Αυτό θα επιτευχθεί «μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), ενός οργανισμού με χαρακτηριστικά υπερκράτους, που δεν μπορεί καμιά δικαστική αρχή να ελέγξει και στον οποίο θα εκχωρηθεί το σύνολο της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας». Πρόσθεσε δε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 8 της συνθήκης ίδρυσης του ΕΜΣ, οποιοδήποτε χρηματοδοτικό εργαλείο ή μέρος του ενεργητικού του δεν τροποποιείται, δεν επεκτείνεται και δεν επιδέχεται μορατόρια».

«Ο μόνος τρόπος για να σώσουμε τη χώρα», τόνισε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., «είναι να ξεφορτωθούμε τη ληστοσυμμορία που κυβερνά τον τόπο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να συνειδη-τοποιήσουμε ότι η σωτηρία της χώρας μας είναι το μέγιστο πατριωτικό καθήκον. Δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιτρέψουμε να υπογράψουν νέο χρηματοδοτικό πρωτό-κολλο».

Η λύση είναι «να πάμε σε δικό μας εθνικό κρατικό νόμισμα, που θα το χρησιμοποιήσουμε για την ανάταξη της οικονομίας, προς όφελος του λαού» και επειδή «όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με όρους πραγματικής Δημοκρατίας, πρέπει  να προχωρήσουμε στην 4η Συντακτική Εθνοσυνέλευση, όπου ο ίδιος ο λαός αυτοπροσώπως θα συντάξει το νέο Σύνταγμα».

«Ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε» κατέληξε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης ολοκληρώνοντας την ομιλία του και στη συνέχεια δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκόμενους πολίτες της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: