Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Δωσίλογοι που με θράσος επικαλούνται την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.



 Γράφει ο Κώστας Γιαννιώτης*     


Ανατρέχοντας στο λήμμα «δωσίλογος» διαβάζεις : ο υποχρεωμένος να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, υπόλογος. Συνεργάτης του εχθρού που κατέχει τη χώρα του.

Μ` αυτήν την έννοια, οι «κυβερνώντες» που καθημερινά απολογούνται, καθοδηγούνται και κινούνται κατ` επιταγή της τρόικας δεν είναι ανεξάρτητοι πολίτες με αυτόβουλη δράση, αλλά υποκινούμενα ξένων, που έχουν επιβάλει στον τόπο μας κατάσταση κατοχής και εξόντωσης του ελληνικού πληθυσμού. Δεν είναι πολιτικοί που δρουν προς όφελος του ελληνικού λαού, αλλά προς όφελος ξένων δυνάμεων. Προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων. Ολοφάνερος δωσιλογισμός.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους «κυβερνώντες». Σε κάθε, μάλιστα, ευκαιρία σπεύδουν να δικαιώσουν το χαρακτηρισμό τους.

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» (!!) διακηρύσσει ο διαβόητος τηλεβιβλιοπώλης  Άδωνις .
Τόση μαυρίλα !

Ο ανεκδιήγητος Κ. Χατζηδάκης λέει και …….. καμαρώνει, σε συνέντευξή του στον Real FM: «Πριν μερικούς μήνες, παρουσιάζοντας τις προτάσεις μας στον κ. Σόιμπλε, μου έκανε παρατηρήσεις : ‘’Όχι αυτό, όχι εκείνο, όχι τ` άλλο ! Αλλάξτε τα’’! Τα αλλάξαμε. Στην τελευταία μας συνάντηση, μου είπε :‘’Μπράβο ! Κάνετε καλή δουλειά!’’».
Υπόδειγμα υποτελούς !

Ο δε ξακουστός και πασίγνωστος Γιακουμάτος, σε συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου στον Real FM, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς νιώθει όταν βλέπει τον πρωθυπουργό του να διαπραγματεύεται με υπαλλήλους των δανειστών και όχι με εκπροσώπους χωρών, που να είναι τουλάχιστον ισότιμοι πρωθυπουργού, απάντησε …….. χασκογελώντας το αποκαλυπτικότατο της …..αποδοχής δουλείας: «Όταν χρωστάτε και σας βάζουν βραχιολάκια σας αρέσει; Αφού χρωστάτε όμως τι θα κάνετε;». Στη συνέχεια, σε σχόλιο του δημοσιογράφου …. «Ά! Σας έχουν με βραχιολάκια δηλαδή! Ωραίο αυτό!».. η απάντηση ήταν …. «Χε-χε-χε! Η Ελλάδα είναι χειροπόδαρα δεμένη εδώ και τρία χρόνια…!».
Τέτοια αδιαντροπιά !

Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε μια πλειάδα τέτοιου είδους αναφορών που αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, όχι μόνο λογοδοτούν σε ξένους και είναι αποδέκτες και εκτελεστές εντολών τους, αλλά και επαίρονται για την υποτέλεια και τη δουλοφροσύνη τους.

Παρ` όλα αυτά, και την ίδια στιγμή, παρουσιάζονται όχι μόνο σαν οι θεματοφύλακες του συντάγματος και της δημοκρατίας, αλλά και σαν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του νόμου, του δικαίου, και της δημοκρατίας. Και όλα αυτά μόνο όταν πρόκειται να δικαιολογήσουν την οποιαδήποτε επίθεσή τους κατά των, συνταγματικά κατοχυρωμένων, δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.

Μιλούν για νόμο και τάξη οι πρώτοι διδάξαντες την ανομία και την παραβατικότητα, σε ότι έχει σχέση με αυτό καθαυτό το σύνταγμα. Αυτοί που μετέτρεψαν το περίφημο κοινοβουλευτικό τους πολίτευμα σε παιδική χαρά, όπου οι μόνη «υποχρέωση» των αντιπροσώπων του λαού είναι να επικυρώνουν, σε «συνεδριάσεις» παρωδία, τις εντολές των μονοκρατόρων …… «εταίρων» τους της Ευρώπης και του ΔΝΤ.

Μιλούν για κράτος δικαίου αυτοί που σταμάτησαν να ασχολούνται με την καταμέτρηση των αυτοκτονιών, με την αύξηση των θανάτων λόγω νοσοκομειακής  και ιατροφαρμακευτικής ανεπάρκειας, που  κλείνουν σχολεία και χτίζουν φυλακές, που… που…. που…..

Η «πλειοψηφία» τους

Την ίδια στιγμή, σαν οι κατέχοντες το …… θέσφατο, αποφασίζουν και διατάσσουν.
Επικαλούνται προς τούτο, με περίσσιο θράσος, την αντιπροσώπευση, εκ μέρους τους, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, με βάση το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών και με αυταρχικό  αλλά και ιταμό ύφος απευθύνονται προς τον ελληνικό λαό προσπαθώντας να τον τρομοκρατήσουν, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, που οι ίδιοι γαλούχησαν, εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν μέχρι εκεί που ήθελαν.

Επειδή όμως τα μαθηματικά, εμπερικλείουν την ανθρώπινη λογική, την αυστηρά δομημένη σκέψη. Επειδή δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την παραψυχολογία και την αμπελοφιλοσοφία του κάθε τηλεβιβλιοπώλη, αλλά ούτε με την αλχημεία και τη μεταφυσική  του κάθε Τόνυ, του κάθε Μπένυ και του κάθε Σίμου, αυτά τα μαθηματικά πεισματικά επιμένουν ότι οι «κυβερνώντες» δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια ισχνή μειοψηφία.

Και να γιατί.

Δε θα σταθώ καθόλου στο παγκόσμιας πρωτοτυπίας τέχνασμα, που μόνο στις Φιλιππίνες του δικτάτορα Μάρκος μπορούσες να συναντήσεις, την προσφορά δηλαδή στον πρώτο «νικητή» - «τροπαιούχο», το «μετάλλιο» των 50 (πενήντα) εδρών.

Θα σταθώ σ` αυτό που λέγεται λογική, μαθηματικά, αλλά και δημοκρατία.

Έχουμε λοιπόν και λέμε.

Στις τελευταίες εκλογές ψήφισε το 61,5 % του εκλογικού σώματος.
Όσοι δεν ψήφισαν ( δηλ. το 39,5 % του εκλογικού σώματος) δεν μπορείς να το αφαιρείς από το σύνολο του ελληνικού λαού επειδή δεν ψήφισε. Κατά κακή τους τύχη εξακολουθεί να ζει , να υπάρχει.

Το κόμμα της ΝΔ πήρε το 29,66 των ψηφισάντων ( και όχι του συνόλου του εκλογικού σώματος). Με άλλα λόγια το κόμμα της ΝΔ πήρε το 29,66 % του 61,5 %. Κατά συνέπεια – μαθηματική -  ψηφίστηκε  στην πραγματικότητα από το 18,34 % του εκλογικού σώματος.

Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήρε το 12,28 % των ψηφισάντων (και όχι του συνόλου του εκλογικού σώματος). Με άλλα λόγια το κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήρε το 12,28 % του 61,5 %.Κατά συνέπεια – μαθηματική και πάλι – ψηφίστηκε στην πραγματικότητα από το 7, 55 % του εκλογικού σώματος.

Αν, τώρα, αθροίσουμε τα εκλογικά ποσοστά των δυο αυτών κομμάτων, που σήμερα «κυβερνούν», θα βγάλουμε ένα σύνολο 25,89 % του εκλογικού σώματος. Το ποσοστό αυτό δεν αποτελεί την πλειοψηφία, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά ούτε του εκλογικού σώματος.

Αποτελεί όμως την πλειοψηφία των εκλογικών τους νόμων, της δημοκρατίας τους,  που κάρφωσαν στη ράχη της ελληνικής κοινωνίας, δεκαετίες τώρα.

(Η επιμονή στη φράση …… «του εκλογικού σώματος» ενυπάρχει γιατί αυτοί οι τύποι που παριστάνουν αδιάντροπα τους  νικητές και τους κυβερνήτες αυτού του τόπου, κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους επικαλούνται την πλειοψηφία …….. «του ελληνικού λαού». Γιατί αν υπολογίζαμε τις ψήφους που πήραν, στο σύνολο του ελληνικού λαού, που επικαλούνται, τότε τα ποσοστά τους θα έκαναν παρέα με τα ποσοστά τής , αλήστου μνήμης, ΔΗΜΑΡ).

Αυτή η ισχνή μειοψηφία του 25,89 % του εκλογικού σώματος, και τώρα πλέον μειοψηφία γκρουπούσκουλων, γαντζώθηκε, με το έτσι θέλω, στο σβέρκο του λαού και του προετοιμάζει ένα μέλλον δυστυχίας, μιλώντας του εξ ονόματός του. Είναι η ίδια που τσιρίζει με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο ότι «οι εκλογές θα είναι καταστροφή για τον τόπο». Γιατί «τόπο» θεωρούν τον εαυτό τους, και ό, τι καλό για την αφεντιά τους, αυτό θεωρούν και καλό για τον τόπο.


Αυτή η ισχνή μειοψηφία, που έγινε επιβήτορας της εξουσίας, προετοιμάζει γι αυτόν το λαό ένα μέλλον χωρίς πατρίδα. Ένα μέλλον μετοίκου και νομά, ο οποίος θα αναζητά καταφύγιο στα πέρατα του κόσμου, αφού τη δική του πατρίδα θα τη διαφεντεύουν, οι κροίσοι της διεθνούς και της ντόπιας τοκογλυφίας.

Διαλύουν στην κυριολεξία την κρατική δομή και υπόσταση της χώρας αυτής και, για την επιτυχία του σκοπού τους, προλειαίνουν το έδαφος για ανοιχτή φασιστική εκτροπή.


Την ίδια ώρα, η αξιωματική «αντιπολίτευση», μέσα από αντιμνημονιακές κορόνες, βαυκαλίζεται και ονειροπολεί, μέσα στην ευδαιμονία της αναμονής της καρέκλας. Η ελάσσων «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση θαλασσοδέρνει στην προσπάθειά της να διασωθεί ή - στην καλύτερη των περιπτώσεων - να αυξήσει τις έδρες της και τις επιδοτήσεις της, σε ένα κοινοβούλιο που η ίδια καταγγέλλει καθημερινά για την ανυπαρξία του και τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του.

Δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν – αν ποτέ διεξαχθούν -  με μέτρα και σταθμά των κατακτητών, και δεν πρόκειται να προσφέρουν καμιά διέξοδο για τον τόπο.

Δε βλέπουν ότι μόνο η ανατροπή του ξενόδουλου καθεστώτος, και η προσφυγή σε έντιμες και δημοκρατικές εκλογές - με υπηρεσιακή κυβέρνηση  που θα βασίζεται στην πιο πλατιά δημοκρατική συμμαχία για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης -  είναι η μία και μοναδική διέξοδος από την καταστροφή;

Ας λάβουν όλοι, πολύ σοβαρά, υπόψη τους ότι ο λαός αυτός, ο λαός τον οποίο καταγράφουν στα κιτάπια τους σαν αναξιοπρεπή και παθητικοποιημένο, αγρικά και καταγράφει κι αυτός τη στάση του καθενός, έτσι ώστε τη στιγμή που πρέπει να αποδώσει στον καθένα τα προσήκοντα. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ.

Η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, δεν προσιδιάζει σε συνηθισμένες καταστάσεις. Είναι από κείνες τις ιστορικές συγκυρίες, που η ιστορία τις καταγράφει σαν καμπές για τη ζωή και το μέλλον ενός τόπου και ενός λαού. Είναι η ώρα της επιλογής.

Ο λαός και οι πατριώτες αντάμα, χώρια από τους προσκυνημένους και τους κάθε λογής αριβίστες.

Ο καθένας ας διαλέξει στρατόπεδο.


                        *Κώστας Γιαννιώτης
         Μέλος του Εθν. Συντον. Συμβ. Του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: