Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μια ποιοτική εκδήλωση έγινε στον Πυρήνα ΕΠΑΜ ΚΟΡΩΠΙΟΥ!



               
                                          


  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΕΠΑΜ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

Του Δημήτρη Κυπριώτη


Χθες (9 ΟΚΤ.) πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική εκδήλωση, από τον πυρήνα ΕΠΑΜ Κορωπίου, στην πανέμορφη  πλατεία Ελευθερίας της Πόλης, απέναντι από το Δημαρχείο, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου στις 9 Οκτώβρη 1944 από του Γερμανούς.

Η σεμνή αυτή εκδήλωση, που διακρίθηκε για την ποιότητα και την μεστότητα των λόγων των ομιλητών, αλλά και για την ιδιαίτερη αισθητική με την οποία την είχαν «σκηνοθετήσει» τα μέλη του Πυρήνα, άφησε τις καλλίτερες των εντυπώσεων σε όσους παραβρέθηκαν σε αυτήν. Ίσως ήταν «ατύχημα» το γεγονός ότι άλλες δραστηριότητες γειτονικών Πυρήνων, δεν επέτρεψαν σε άλλους συναγωνιστές να την παρακολουθήσουν.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό και ευχαριστίες  του συντονιστή του Πυρήνα σ. Γ. Γκίνη προς όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πυρήνα και αναφέρθηκε  στο πρόγραμμα που θα επακολουθήσει. Στη συνέχεια προσκάλεσε το μέλος του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου (ΕΣΣ) του ΕΠΑΜ σ. Κ. Γιαννιώτη να μιλήσει για την ιστορική επέτειο και τη θλιβερή ανάμνηση του Ολοκαυτώματος.

Ο ομιλητής με μεστό και ουσιαστικό λόγο, παίρνοντας ως αφορμή ένα ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Κορωπίου, με ειδική «δεξιοτεχνία» έδεσε το τότε με το σήμερα και   καθήλωσε στην κυριολεξία το ακροατήριο, καταχειροκροτούμενος στο τέλος της ομιλίας του.

Αμέσως μετά ακολούθησε  το  ωραιότατο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το χρονικό της λεηλασίας» που είναι το κοινό δημιούργημα των κινημάτων Σπίθα, Δεν Πληρώνω και ΕΠΑΜ, για να επακολουθήσει αμέσως μετά η τοποθέτηση του σ. Δ. Γεωργιτσόπουλου, μέλους του πυρήνα Κορωπίου, που με άριστη ανάλυση των όσων διαδραματίζονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια, κατέληξε στις προτάσεις του ΕΠΑΜ που αποσκοπούν στην ανατροπή της σημερινής κατάστασης, μέσω των Λειτουργικών Καταλήψεων, της Άρνησης Πληρωμών και της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με τελικό στόχο τη συγκρότηση Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, που θα καταρτίσει και το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τοποθέτηση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ Α. Παπαντωνίου σχετικά με τον τρόπο που απονέμεται η Δικαιοσύνη σήμερα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Κάτοικοι της περιοχής, ο Δήμαρχος Κορωπίου, μέλη της ΠΓ και του ΟΓ του ΕΠΑΜ καθώς και οι συντονιστές και μέλη των Πυρήνων του Τομέα ΕΠΑΜ Σαρωνικού. 

Φωτογραφίες από την εκδήλωση


IMG 4252b
IMG 4254b
IMG 4275b
IMG 4276b
IMG 4281b
IMG 4287b

IMG 4298a

IMG 4277b

Δεν υπάρχουν σχόλια: