Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΑΝΕΛ/ΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


  ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


alt
Σε μια κατάμεστη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Stanley στην Πλ. Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αργά το απόγευμα του Σαββάτου (19/10) η Πανελλαδική Συνάντηση-συζήτηση του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την πολιτική εισήγηση στη συνάντηση, την οποία η τελευταία έκανε αποδεκτή.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε ως κεντρικό θέμα στην εισήγηση του την άμεση και επείγουσα ανάγκη μιας μεγάλης προοδευτικής ανατροπής στη χώρα, χωρίς την οποία η Ελλάδα, όπως είπε, δεν έχει μέλλον και ο ελληνικός λαός κινδυνεύει με μια γενική φτωχοποίηση και έσχατη εξαθλίωση.

Η προοδευτική ανατροπή, τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα προέλθει από τα «κάτω», ως αποτέλεσμα μεγάλων κοινωνικών – ταξικών αγώνων, αλλιώς δεν θα υπάρξει, παρά ως συνήθης απομάκρυνση μιας μνημονιακής κυβέρνησης για να προκύψει μια άλλη ίδιας ή παραλλαγμένης κατεύθυνσης, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έδωσε έμφαση στις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις της προοδευτικής ανατροπής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για την υλοποίηση αυτών των προϋποθέσεων δεν υπάρχει άλλος χρόνος για «χάσιμο», για ολιγωρίες, καθυστερήσεις και άστοχους προσανατολισμούς.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι ανάμεσα σε αυτές τις πολιτικές και κοινωνικές προϋποθέσεις της προοδευτικής ανατροπής παίζουν κεντρικό ρόλο:

--η συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρού μαχόμενου κόμματος δραστήριων αλληλέγγυων μελών και στελεχών, με ισχυρή παρέμβαση στην κοινωνία
--η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη διαμόρφωση πλατιών μαζικών ενωτικών ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ανατροπής και αγώνων παντού, στους τόπους δουλειάς, στις υπηρεσίες, στις γειτονιές, στους Δήμους, για την πλατιά οργάνωση και αγωνιστική παρουσία του λαού
--η ανασυγκρότηση και ανάπτυξη ενός μεγάλου εργατικού-λαϊκού κινήματος και στο πλαίσιο αυτό η επαναθεμελίωση και αντεπίθεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος
--η αναγέννηση ενός μεγάλου σύγχρονου προοδευτικού νεολαιίστικου κινήματος, αντάξιου των αριστερών αγωνιστικών παραδόσεων της ελληνικής νεολαίας. Προοδευτική ανατροπή, χωρίς τη νεολαία μαζικά στην πρώτη γραμμή, δεν μπορεί να υπάρξει
--η σύγκρουση με την ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ, ως προϋπόθεση για την επεξεργασία μιας συνεκτικής και αξιόπιστης ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης χωρίς κενά και αποσιωπήσεις
--η ανάπτυξη ενός καινούργιου πολιτιστικού κινήματος, ως πρόταση αξιών, ζωής και οράματος, συνυφασμένου με το εργατικό-λαϊκό-νεολαιίστικο κίνημα
-- η πραγματοποίηση βημάτων στη ριζοσπαστικοποίηση και επικαιροποίηση των στόχων, στην κοινή δράση και τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε την επείγουσα σημασία να γίνουν, με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, άλματα εντός ολίγου χρόνου στις παραπάνω κατευθύνσεις, αλλιώς η υπόθεση της προοδευτικής ανατροπής μπορεί να μείνει μετέωρη επιθυμία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφερόμενος στις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αυτές πρέπει να είναι αξιόπιστες , να έχουν σαφές προοδευτικό πρόσημο, να πραγματοποιούνται με δυνάμεις και πρόσωπα που κινούνται στην πράξη προς τα αριστερά και δεν έχουν ευθύνη για τις μέχρι τώρα κυβερνητικές επιλογές, ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε, επίσης, για την ανάγκη ανάπτυξης ενός σύγχρονου αντιφασιστικού κινήματος, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντιφασισμός, χωρίς την αναβάθμιση του αγώνα ενάντια στον οικονομικό «μνημονιακό φασισμό», χωρίς τον αγώνα για να απαλλαγεί η χώρα από την τρόικα και την κυβέρνηση του αστικού μπλόκ, αγώνες οι οποίοι συνιστούν και το κύριο μέτωπο της περιόδου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επίσης, απέρριψε τη συνάθροιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις του μνημονιακού αστικού μπλοκ, στο όνομα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» ή της λεγόμενης «ομαλότητας» και της «σταθερότητας».
Στην εποχή μας η τροϊκανή μνημονιακή κυβερνητική λεηλασία δεν είναι ομαλότητα και σταθερότητα αλλά αντισυνταγματική εκτροπή, ανωμαλία και όλο κι πιο βαθιά αποσταθεροποίηση.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι όπως δεν υπάρχει «καλό» και «κακό» μνημόνιο, έτσι δεν υπάρχει και «καλό» και «κακό» αστικό μπλοκ στα πλαίσια του τροϊκανού, μνημονιακού, νεοφιλελεύθερου τόξου της Πασοκο-Νεοδημοκρατίας.

Μια νέα ομαλότητα και σταθερότητα με νέα βαθύτατα δημοκρατικά, εργατικά, λαϊκά, αναπτυξιακά χαρακτηριστικά θα προκύψει μόνο με την απαλλαγή της χώρας μας από την τρόικα και τα μνημόνια και την εφαρμογή από μια κυβέρνηση της Αριστεράς ενός συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος με σοσιαλιστικό ορίζοντα, κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: