Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εκλογίκευση εκφοβισμών, ενότητα και στάση πληρωμών.


Image
Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης

Από το «μαζί τα φάγαμε», αυτή την απίστευτα κυνική δήλωση του αμετροεπή, έτσι κι αλλιώς, αντιπροέδρου της τότε κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, έχουν περάσει ήδη περισσότερα από δύο χρόνια.
 

   Ωστόσο είναι η πλέον ενδεικτική για το κλίμα ενοχοποίησης του Ελληνικού λαού που είχαν μεθοδεύσει, ο οποίος, έχοντας επίγνωση της ανοχής (αν όχι συμβολής) του στην εκπόρνευση της πολιτικοκοινωνικής  κατάστασης της χώρας, με την επικράτηση των τελευταίων δεκαετιών της προτεσταντικής επικρατούσας ιδεολογίας για την ατομική ευθύνη (αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα που θα διαπραγματευτούμε κάποια άλλη στιγμή), αρκέστηκε αρχικά σε σπασμωδικές αντιδράσεις και τελευταία αδρανοποιήθηκε.
  

  Από τότε, έχει πέσει πολύ νερό στον μύλο των «μνημονιακών» πολιτικών που εφαρμόστηκαν και οι μεθοδεύσεις χειραγώγησης του λαού, είναι πλέον αναγνωρίσιμες.
  

 Στα πλαίσια λοιπόν της επιδιωκόμενης χειραγώγησης του λαού, κυνικές δηλώσεις που προκαλούν σοκ στην κοινωνία εκστομίζονται κατά καιρούς από πολιτικούς, μάλλον αναλώσιμους, οι οποίοι εν είδει «λαγού», προετοιμάζουν τον λαό για τις επερχόμενες κινήσεις τους. Αρχικά λοιπόν προκαλούν την κατακραυγή, η οποία εκφράζεται ακόμη και μέσω των μέσων που τους στηρίζουν.
 

   Έτσι ξεκίνησε και το θέμα των πλειστηριασμών, όταν στις 4/6/2013, τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, από το βήμα της βουλής, ανακοινώνοντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι ετοιμάζει νέο θεσμικό πλαίσιο για την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών, για ορισμένες κατηγορίες δανειοληπτών. Ωστόσο αμέσως μετά «τα μάζεψε», δηλώνοντας πως «Ο προβληματισμός αφορά στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».
 

   Το έργο όμως έχει αρχίσει ήδη να παίζεται. Η Ελληνική κοινωνία, μετά το πρώτο σοκ, μοιάζει να καθησυχάζεται. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία, είναι ότι το θέμα, που μέχρι τότε εθεωρείτο ταμπού, τέθηκε στο τραπέζι. Από κει και πέρα, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ των κυβερνώντων, της τρόικας και της κυβέρνησης δηλαδή.
 

   Τον Αύγουστο λοιπόν, ο ίδιος ο υπουργός των Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας, πάλι με τον απαιτούμενο κυνισμό, ότι  είτε θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί, είτε θα καταρρεύσουν οι τράπεζες! Έχουμε μπει στην επόμενη φάση, αυτή της «εκλογίκευσης» του μέτρου.
 

   Απανωτές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ακολούθησαν, όπως των Σ. Κεδίκογλου και Α. Γεωργιάδη, με τον μεν πρώτο να κάνει λόγο για προστασία των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και τον δε να μιλά για επαπειλούμενη φούσκα ακινήτων. Νέος σάλος στην κοινωνία και στα (ακόμη και συστημικά) ΜΜΕ, ώσπου ο πρωθυπουργός πια Α. Σαμαράς, δήλωσε ότι θα το «πάρει επάνω του και θα το λύσει όσο το δυνατόν με τον πιο δίκαιο τρόπο.
 

  Ο στόχος επετεύχθη! Το θέμα για την Ελληνική κοινωνία έχει «μπει στην ατζέντα» και δεν αποτελεί ταμπού πια. Τώρα μάλιστα, αρχίζουν να διαχέονται και λογικά επιχειρήματα για την ανάγκη της εφαρμογής του. Όμως θα υπακούσουν ή μήπως θα αντιδράσουν (ακόμη και) βίαια; Οι κυβερνώντες δεν έχουν ολοκληρώσει. Υπάρχει άλλο ένα στάδιο που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή, το τελικό. Είναι αυτό που θα ακινητοποιήσει τον λαό σε σημείο που να παρακολουθεί ανήμπορος για οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης, είτε γιατί, μέσω της αυτοενοχοποίησής του, έχει αποδεχτεί εν μέρει την «εκλογίκευση» των πλειστηριασμών, είτε γιατί νιώθει αδύναμος να νικήσει, οπότε υποτάσσεται, μια και οι κυβερνώντες όλο και κάποιο νόμο θα επικαλεστούν, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις έκνομες. 

Το στάδιο αυτό δεν είναι άλλο από τον «εκφοβισμό» του λαού.   
 

  Στο στάδιο αυτό βρισκόμαστε τώρα. Στις 2/9/2013, ο Υπουργός Ναυτιλίας δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή μπρος στα έκπληκτα μάτια των τηλεθεατών, για το θέμα των φόρων στα ακίνητα, ότι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει ας πουλήσει!
 


   Επίσης. Όσο η κυβέρνηση έθετε θέμα άρσης του νόμου περί πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας από 1/1/2014, ήδη υπό την πίεση της τρόικας από τις 9/7/2013, το ΥΠΟΙΚ έδινε εντολή στις εφορίες να αρχίσουν κατασχέσεις ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης κατοικίας, ακόμη και για μικρές οφειλές προς το Δημόσιο.
 

   Κάποιες όμως που είχαν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον εξωφρενικές. Πρόκειται για κατάσχεση πρώτης κατοικίας τρίτεκνου ανέργου στις 26/10/2012, για οφειλές 871.72 €.
 

Ακολούθησε άλλη κατάσχεση πρώτης κατοικίας στις 25/6/2013, ενός μεταλλεργάτη για χρέη 2173,81 € προς την Δ΄ ΔΥΟ Πειραιά!
 

Το πιο πρόσφατο περιστατικό κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, ήταν τον μήνα αυτό και αφορούσε την οικογένεια ενός συμβασιούχου στην Λέσβο με τέσσερα ανήλικα παιδιά, για οφειλές 2268 € !
 

  Η τρομοκράτηση του λαού έχει δρομολογηθεί. Αν κατάσχουν τα σπίτια οφειλετών τέτοιων μικροποσών, οι οποίοι μάλιστα ανήκουν και στις «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες, αλήθεια, τι τύχη μπορεί να έχουμε εμείς οι υπόλοιποι; Και αφού δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε αυτούς τους ανθρώπου, τι απαίτηση μπορούμε να έχουμε όταν έρθει η σειρά μας; Ο φόβος και οι ενοχές αρχίζουν να παραλύουν την κοινωνία. Ο δρόμος είναι ανοιχτός πια.
 

  Έτσι λοιπόν, το ΥΠΟΙΚ, ανεμπόδιστο πια, ξεκινά μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να ενεργοποιήσει τα φοβικά σύνδρομα που το ίδιο έχει σπείρει, ώστε να αρχίσουν να καταβάλλουν μέρος των οφειλομένων.
 

Έφτασαν λοιπόν σε σημείο να «βγάζουν στο σφυρί» 50 σπίτια την ημέρα, δηλαδή περίπου δύο την ώρα! Ως το τέλος του έτους οι κατασχέσεις θα ξεπεράσουν (κατά μία εκδοχή κατά πολύ) τις 100,000! 
Επίσης ήδη έχουν προβεί στην άμεση κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ακόμη και κοινωνικών επιδομάτων για βεβαιωμένα χρέη προς την εφορία καθώς επίσης και στην άσκηση ποινικών διώξεων για οφειλές πάνω από 5,000 € !
  

 Βέβαια οι κατασχέσεις κοινωνικών επιδομάτων, όπως επίδομα ανεργίας είναι παράνομες, αλλά οι κυβερνώντες με τις τράπεζες το ξεπερνούν, θεωρώντας τα με την πάροδο ενός 24ώρου, ως κατάθεση!
  

Φανταστείτε τι έχει να συμβεί, όταν από 1/1/2014, μπουν στον χορό των κατασχέσεων και οι τράπεζες!
   

 Ο λαός όμως τώρα πια, φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τις τεχνικές που χρησιμοποιούν εναντίον του. Η λύση υπάρχει και είναι απλή, όπως οι περισσότερες λύσεις ακόμη και σε φαινομενικά δυσεπίλυτα προβλήματα. ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
 

  Βέβαια αυτό προϋποθέτει την συσπείρωση όλων των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων. Η ευθύνη τους είναι μεγάλη και να είναι σίγουροι ότι θα κριθούν από τον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό.     

Δεν υπάρχουν σχόλια: