Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας

Το σίριαλ της ανέγερσης του 3ουΓυμνασίου-Λυκείου Βούλας καλά κρατεί, παρά την απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Βάρης (κατά πλειοψηφία), για την παραχώρηση εγκαταστάσεων και χώρου για να εξυπηρετήσει το σκοπό αυτό.

Η λύση όμως που δόθηκε, ερήμην της δημοτικής αρχής της Βούλας αλλά και της σχολικής κοινότητας, κατά τη δική μας εκτίμηση, κάθε άλλο από καλή λύση είναι, αφού δεν έχει τη συναίνεση των άμεσα ενδιαφερομένων.

Βέβαια, η πλειοψηφία του ΔΣ Βάρης μπορεί να ισχυρίζεται από την πλευρά της, ότι προσπάθησε να δώσει λύση, ενεργώντας στο πνεύμα του Καλλικρατικού Δήμου Βάρης-Βούλας–Βουλιαγμένης, όμως όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους γονείς και τους μαθητές της Βούλας, αυτή η λύση κάθε άλλο παρά αποδεκτή είναι.

Και αυτό κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει, γιατί δεν είναι εύκολο να πείσεις γονείς και μαθητές, ότι η καθημερινή μετακίνηση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σε απόσταση που κυμαίνεται από 2-5 Χιλιόμετρα, δια μέσου μάλιστα μεγάλων λεωφόρων (Βουλιαγμένης-Βάρης ή Ποσειδώνος), είναι μια εύκολη υπόθεση.

Από την άλλη πλευρά, πως μπορεί ο σημερινός κάτοικος της Βούλας να αποδεχθεί μια απόφαση ενός ΔΣ άλλου Δήμου, χωρίς να έχει ερωτηθεί για την τύχη και τη ζωή του παιδιού του;

Το θέμα που έχει προκύψει, μετά την αδυναμία να αγοραστεί το ΟΤ 251 της Βούλας από την Πολιτεία και να κτιστεί εκεί το υπόψη συγκρότημα, έχει τις ρίζες του από παλιά, αφορά αποκλειστικά τη δημοτική αρχή της Βούλας και σχετίζεται με ολιγωρίες ή κακούς χειρισμούς πολλών πλευρών και ενδεχομένως και με άλλες πτυχές, που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό της Βούλας.

Βέβαια τώρα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναμοχλεύσει κανείς τις αιτίες και τις ευθύνες κανενός, γιατί προέχει η εξεύρεση της πιο κατάλληλης και πρόσφορης λύσης, που θα βάλει τέρμα στην αγωνία των γονέων και των παιδιών τους.

Με αυτό ακριβώς το πνεύμα, κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Βάρης, για να αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΔΚ), αφού η απόφαση που λήφθηκε δε δεσμεύει σε τίποτα το ΔΣ, επειδή με βάση την εισήγηση, το θέμα αφορούσε γενικά στη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, έστω και αν όλοι καταλάβαιναν ότι αυτές προορίζονται για το 3οΓυμνάσιο-Λύκειο Βούλας.

Τη συγκεκριμένη πρόταση, την οποία σας αποστέλλω μαζί το παρόν, κοινοποίησα και προς κάθε αρμόδιο των 3 Δήμων (Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης), ώστε από κοινού όλοι μαζί, να προσπαθήσουμε να δώσουμε την καλλίτερη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, για να σταματήσει επιτέλους η «οδύσσεια» των μαθητών της Βούλας.
Δημήτρης Κυπριώτης
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
Δήμου Βάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: