Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Δημοσιεύθηκε στις 12/12/07
Κατηγορία Οικολογία |
ΟΙΝΟΦΥΤΑ - ΘΗΒΑ - ΑΥΛΙΔΑ - ΩΡΩΠΟΣ
Από την άναρχη και ανεξέλεγκτη βιομηχανική δραστηριότητα στους ανέτοιμους και χωρίς υποδομές τόπους της Βοιωτίας , της Εύβοιας και της Ανατολικής Αττικής , τοξινώθηκε ο ενιαίος υδροφόρος ορίζοντας και ρυπάνθηκε το νερό για κάθε χρήση , με εξασθενές χρώμιο και άλλα επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα. Έτσι χάθηκε το νερό για την πόση και την υπόλοιπη οικιακή χρήση , για την γεωργική και κτηνοτροφική χρήση , αλλά και για την βιομηχανική παραγωγή , ιδιαίτερα αυτή του κλάδου των τροφίμων ευρείας κατανάλωσης.

Ποιος να το πιστέψει!!! Σε μια από τις περιοχές με την μεγαλύτερη συμμετοχή στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν ( ΑΕΠ ) , να υπάρχουν τόσο μεγάλα ποσοστά ανεργίας και να υποβαθμίζεται τόσο έντονα , η καθημερινή ζωή κατοίκων και εργαζομένων. Επιβεβαιώνεται και σε αυτήν την περίπτωση η ρήση : όπου ευημερούν οι αριθμοί , δυστυχούν οι άνθρωποι .
Δεν προξενεί καμμία εντύπωση , λοιπόν , που , παράλληλα με μια τέτοια δραστηριότητα , επιφυλάσσεται ένα άθλιο εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της περιοχής. Εργαζόμενους που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένοι σε σοβαρούς κινδύνους σε βάρος της υγείας τους. Είναι πασιφανές : η περιβαλλοντική αυθαιρεσία πάει χέρι-χέρι με την καταστρατήγηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Για τον αέρα που αναπνέουμε , για το έδαφος που πατάμε και καλλιεργούμε , την τροφική αλυσίδα στην οποία συμμετέχουμε και , τελικά , για την υγεία των ανθρώπων μένει μια τεράστια εκκρεμότητα : να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και οι έλεγχοι για να αποτυπωθούν οι πραγματικές βλάβες και η συνολική υποβάθμιση της ζωής μας και να αρχίσουν πραγματικά έργα εξυγίανσης.
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι προϊόν πολύχρονης αυθαιρεσίας , μεθοδευμένης αντίληψης για συγκεκριμένου τύπου «ανάπτυξη» και ληστρική εκμετάλλευση τόπου και ανθρώπων , με σκόπιμη αγνόηση των συνεπειών. Αυτοί που ρυπαίνουν φροντίζουν για τα γρήγορα κέρδη τους και την διαιώνιση των αυθαιρεσιών τους , σε βάρος των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!
Κάτοικοι και εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στο φράγμα της σιωπής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: