Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι». Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία των ενεργών πολιτών, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να δώσουν τέλος στη φαρσοκωμωδία που παίζεται πολλά χρόνια από την κεντρική εξουσία σε βάρος των πολιτών.
Ο Δήμαρχος και οι Δημότες του Μοσχάτου στη αρχή και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ελληνικού, με τη συμπαράσταση πολλών συναδέλφων τους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος, αλλά και χιλιάδων πολιτών, προχώρησαν με αποφασιστικό και δυναμικό τρόπο, να διεκδικήσουν, τα αυτονόητα και Συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Απαιτούν πλέον με κάθε μέσο και τρόπο, την απελευθέρωση των παραλιών των Δήμων τους σε όλη την Ελλάδα.
Η στάση του Δήμαρχου Ελληνικού, που με κίνδυνο της υγείας του, αφού συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από 15 μέρες, ξύπνησε συνειδήσεις και φαίνεται ότι δημιουργεί ένα νέο κίνημα λαϊκής οργής, που χρόνια τώρα βρίσκεται υπό «αίρεση» όπως τόνισε σε μήνυμά του ο Χρ. Κορτζίδης. Η αγωνιστικότητα «τοπικών αρχόντων» και ενεργών πολιτών, πολύ γρήγορα θα δώσει οριστική λύση στο απαράδεκτο, για ευνομούμενη πολιτεία, καθεστώς που ισχύει στους παραλιακούς Δήμους της Αττικής και όλης της επικράτειας.
Τώρα, δεν επιτρέπεται να ολιγωρήσουμε και να αφήσουμε να σβήσει η σπίθα που άναψε. Οφείλουμε όλοι μαζί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και να απαιτήσουμε να μας αποδοθούν αυτά που μας στέρησαν τόσα χρόνια. Δηλαδή ελεύθερη η θάλασσα για τους Έλληνες.
Ειδικότερα για το Δήμο Βάρης, πρέπει να αναληφθούν συντονισμένες δράσεις, ώστε η παραλία της Βάρκιζας, που κατέχεται από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων (Ε.Τ.Α. ΑΕ) και τους εργολάβους της, να περιέλθει στην ελεύθερη χρήση Δημοτών και επισκεπτών.
Έφθασε η στιγμή που χωρίς κανένα ίχνος μικροπολιτικής εκμετάλλευσης οι Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μαζί με τους Δημότες, μεθοδικά και συντονισμένα οφείλουν να κινητοποιηθούν, ώστε να γίνει πράξη η απελευθέρωση των παραλιών.
Είναι καιρός να καταλάβουν οι Κυβερνώντες, ότι δεν μπορούν να στερούν το δικαίωμα των ελλήνων πολιτών να προσέρχονται ελεύθερα στις Ελληνικές παραλίες και ακτές.
Κάθε προσχηματική διαβεβαίωση «περί Ανάπτυξης» και «Εκμετάλλευσης» πέφτει στο κενό, γιατί η ανάπτυξη και η εκμετάλλευση δεν γίνονται ούτε με κάγκελα, ούτε με εισιτήρια εισόδου στις παραλίες.


Δημήτρης Κυπριώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: