Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


--> -->
Γεννήθηκα στον Πειραιά όπου και τελείωσα τις μαθητικές μου σπουδές. Αποφοίτησα από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού. Φοίτησα στις Σχολές Πολέμου και Εθνικής Άμυνας. 
Είμαι παντρεμένος με την Αθηνά Παπαλυμπέρη - Κυπριώτη, έχουμε τρία παιδιά και κατοικούμε μόνιμα στη Βάρκιζα.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου καριέρας, διετέλεσα επανειλημμένα Διοικητής διαφόρων στρατιωτικών Μονάδων και Σχηματισμών, καθώς επίσης και Διευθυντής διαφόρων Επιτελείων (Στρατού Ξηράς-Υπουργείου Εθνικής Άμυνας).Παρακολούθησα πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων ειδικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού (Η.Π.Α-Γερμανία-Ιταλία-Αυστρία). Η εμπλοκή μου σε θέματα στρατιωτικής διπλωματίας και επικοινωνίας, μου έδωσε την ευκαιρία της ανάληψης πολλών θέσεων αποφασιστικής σημασίας, με καθήκοντα και ευθύνες που ξεπερνούσαν τις τυπικές στρατιωτικές δομές, όπως:
Συμμετείχα στην αντιπροσωπεία της διευθέτησης της κρίσης μεταξύ Γαλλίας και Λιβύης. Υπηρέτησα ως εκπρόσωπος τύπου στο Υπουργείο Εθνικής άμυνας.
Τοποθετήθηκα ως στρατιωτικός σύμβουλος στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Βιέννη, στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη(ΟΑΣΕ). 
Ορίστηκα αντιπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση. Υπηρέτησα  στην επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συμμετείχα ως τακτικό  μέλος στην κοινή επιτροπή των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.  Διετέλεσα Διευθυντής σπουδών στη ΣΕΘΑ, που είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, από όπου και ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου σταδιοδρομία.  
Έχω δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες διεθνών σχέσεων σε επιστημονικά περιοδικά και επιθεωρήσεις και έχω επιμεληθεί μία σημαντική σειρά πολιτικό-στρατιωτικών βιβλίων. Τιμήθηκα από το Ελληνικό Κράτος με μία σειρά παρασήμων και στρατιωτικών μεταλλίων.
Μετά την αποστρατεία μου, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα ως:
Εξωτερικός σύμβουλος Ανωνύμου εταιρείας σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού-Ανάπτυξης και Αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Ειδικός συνεργάτης στη διεύθυνση διαμόρφωσης στρατηγικής, σε εταιρεία πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.
Μέλος εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, με αντικείμενο τη σύνταξη μελετών για την ένταξη τους στο Γ` Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Την περίοδο 2002-2004 ανέλαβα ειδικός συνεργάτης του τότε Βουλευτή και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. 
Η Αυτοδιοικητική μου δράση 
Ουσιαστικά ξεκίνησε το 2005, όταν ηγήθηκα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Βάρης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 κατήλθα για πρώτη φορά ως υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης με το ψηφοδέλτιο της “Δημοτικής Ανανέωσης Δήμου Βάρης”, που έλαβε ποσοστό περίπου 11 % των ψήφων και εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιούργησε ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη γνωστή επωνυμία ''Καλλικράτης'', κατήλθα σαν υποψήφιος (επικεφαλής της δημοτικής ενότητας Βάρης) με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Νέα Πορεία Για Ποιότητα Ζωής του υποψήφιου Δήμαρχου Ανδρέα Κάσδαγλη, όπου αν και έλαβα τις περισσότερους ψήφους του συνδυασμού μου στην υπόψη δημοτική ενότητα, δεν εκλέχθηκα εξ αιτίας της ερμηνείας που δόθηκε στον εκλογικο Νόμο.
Κινηματική και πολιτική δραστηριότητα
Στις αρχές  Ιανουαρίου του 2011 μαζί με άλλους συναγωνιστές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη,ιδρύσαμε την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τη γνωστή ''ΣΠΙΘΑ'' και έκτοτε ξεκίνησε η εμπλοκή μου με τα διάφορα Κινήματα των πλατειών. 
Τον Ιούλιο του ιδίου έτους και μετά από τις συγκλονιστκές συγκεντρώσεις του Λαού της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με άλλους συναγωνιστές ιδρύσαμε το ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ), όπου εκλέχθηκα μέλος της Προσωρινής Οργανωτικής Επιτροπής.
Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους ως μέλος της επιτροπής της Πρωτοβουλίας του ΟΧΙ έγινε προσπάθεια συγκρότησης αυτής της Πρωτοβουλίας  ενάντια στην 1η  Δανειακή Σύμβαση, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε στο επιθυμητό σημείο. 
Το Νοέμριο του ιδίου έτους μαζί με άλλους συναγωνιστές, άλλων κομμάτων και άλλων συλλογικών φορέων, δημιουργήσαμε την Πρωτοβουλία Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ενάντια στα χαράτσια.
Τον Απρίλιο του 2012 στο 1ο Τακτικό Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ, οι σύνεδροι με τίμησαν με τη ψήφο τους κατατάσσοντας με στη 2η θέση, πίσω από τον πρωτεργάτη και εμπνευστή του Μετώπου το Δημήτρη Καζάκη.
Τον  Μάιο του 2012 το Ε.ΠΑ.Μ εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του συνεδρίου του για την ανάγκη  πολιτικών συμμαχιών και τη συμμετοχή του Μετώπου  στις εθνικές εκλογές, έλαβε μέρος σε αυτές την 6η Μαίου με το Συνδυασμό του ΟΧΙ  που τον συγκροτούσαν η Δημοκρατική Αναγέννηση, το Ε.ΠΑ.Μ και Κινήματα Πολιτών.
Στις εκλογές αυτές   κατήλθα ως υποψήφιος Βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια της Αττικής. Ο συνδυασμος του ΟΧΙ, έλαβε το 0,93% των ψήφων του εκλογικού σώματος (περίπου 60.00 ψήφους) και  δεν εξέλεξε κανένα Βουλευτή, αφού δε συγκέντρωσε το 3% των ψήφων σύμφωνα με τον σχύοντα εκλογικό Νόμο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(από πότε το "ειδικός συνεργάτης του τότε Βουλευτή και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια" είναι αξιέπαινο όταν υποτίθεται είσαι αντίθετος μαζί του; )

αν θέλει κανείς να πει ψέματα όμως:

το 10,20% γίνεται περίπου 11%

το 0,9198% γίνεται 0,93%

όταν κατεβήκατε το 2010 στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης γιατί δεν αναφέρετε σε ποια σειρά ήρθατε στον δήμο (δηλαδή 9ος) αλλά προτιμάτε να αναφέρετε την σειρά στην δημοτική ενότητα (δηλαδή 1ος) και να τα φορτώνετε στην "ερμηνεία που δόθηκε στον εκλογικο Νόμο"

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
1. Από ποια κρίση ή αναφορά δική μου συνάγετε το συμπέρασμά σας για τον Πρόεδρο;
2. Για να δούμε λοιπόν τα ψέματα. Το περίπου 11 σας ενόχλησε, όπως και το 0,93 βλέπω πάρα πολύ, αλλά για ποιο λόγο; Επειδή δεν ανταποκρίνονται στην ακρίβεια του εκατοστού!Μπράβο λοιπόν, την επομενη φορά να μην αφήσυμε ούτε τα χιλιοστα.Στη Δημοτική ενότητα που αναφέρετε της Βάρης, που είναι το λάθος ή το ψέμα δεν καταλαβα; Ήμουν ή όχι ο πρώτος του δικού μου συνδυασμού; Αυτό ακριβώς αναφέρω και όχι αυτό που εσείς θα θέλατε, για τη δική σας σκοπιμότητα.
Τέλος, θα ήταν ευγενεστερο και δεοντολογικά ορθότερο σε ένα επώνυμο κείμενο να απαντάτε με το όνομά σας και όχι κρυπτόμενος στην ασφάλεια της ανωνυμία σας, γιατί τότε είναι σίογουρο ότι οι ανακρίβειες των αναφορών σας θα φανέρωναν και τη σκοπιμότητα του σχολίου σας.

Ανώνυμος είπε...

1. Από το ότι δεν υπάρχει κάποιο σχόλιά σας για να συμπεράνω το αντίθετο και από το ότι ζητάτε τη ψήφο του κόσμου, αν πάλι ξεχάσατε να κάνε κάποιο σχόλιο που να δείχνει ότι κακώς ήσασταν ειδικός συνεργάτης και ότι κακώς ζητάτε την ψήφο του κόσμου, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.

2. Έχω μάθει ότι τα νούμερα ή τα αναφέρουμε με την ακρίβειά τους (ναι και του εκατοστού και του χιλιοστού) ή τα στρογγυλοποιούμε σύμφωνα με τους κανόνες των Μαθηματικών έτσι αν απλά δεν θέλατε να μπείτε σε δεκαδικά το 10,20 θα το κάνατε 10 και όχι 11

ενώ πάλι το 0,9198 μάλλον ήθελε πολύ μαεστρία για να γίνει 0,93


αν εγώ γίνομαι μπακάλης που τα βλέπω τα νούμερα εσφαλμένα έστω και για δεκαδικά, εσείς τι γίνεστε που μπήκατε στην διαδικασία να τα κάνετε εσφαλμένα για κάποια δεκαδικά προς τα πάνω;


Ως προς τις δημοτικές του 2010 οι άλλοι 8 δηλαδή πάνω από σας σε τι σειρά ήρθαν;


μιλάω για τους:

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 600
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 545
ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 525
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ 507
ΚΙΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 391
ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 387
ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 374
ΚΟΥΛΙΑΝΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ 350
ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 323


Τέλος, όπως θα είδατε, την ασφάλεια μου την παρέχει η ακρίβεια και όχι η ανωνυμία και προφανώς, όπως (δεν) το είπατε, η έλλειψη από ανακρίβειες στις αναφορές μου φανερώνουν και τη σκοπιμότητα του σχόλίου μου.

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
εξακολουθείςνα γραφεις τη μισή αλήθεια ή να την παραποιείς εντελώς. Αν ήρθα 9ος ή 20ος στο συνδυασμόμου το 2010, που διαφοροποιεί το ότι ήμουν πρώτος του συνδυασμού στη Βάρη; Αν θέλεις την ακρίβεια του εκατοστού, την επομένη φορά θα το κάνω ειδικά για σένα που είσαι τόσο λεπτολόγος. Και φυσικά αν ζήτησα ψήφο δεν την ζήτησα για την προηγούμενη σταδιοδρομία μου, αλλά για το τι είμαι τη στιγμή που τη ζητάω και η απόλυτη διαφάνειά που με διακατέχει μου επιβάλει συνειδησιακά να αναφέρω χωρίς σχόλια και αυτό το κομμάτι της ζωής μου, που αν ήθελα μπορούσα να το διαγράψω. Έμαθα όμως αυτό που εσείς δεν έχετε μαθει, ότι η ιστορία καλή ή κακη δεν διαγράφεται. Τέλος είναι σίγουρο ότι εσάς δεν πρόκειται να σας πείσει καμία αναφορά μου και το κυριότερο όμως εξακολουθείτε να το παρακάμπετε και να μην λέτε μιλιά και ετσι εξακολουθείτε να παραμένετε ανώνυμος, γιατί άραγε; Αναρωτηθείτε και ας αναρωτηθούν και όσοι παρακολουθούν το διάλογο αυτό, τον οποίο όμως δεν προτίθεμαι να συνεχίσω.......με ανώνυμο συνομιλητή.

Ανώνυμος είπε...

Τα ονόματα που παρέθεσα μαζί με το δικό σας ήταν των υποψηφίων συμβούλων για το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο δηλαδή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και όχι για το τοπικό συμβούλιο Βάρης.

Πως λοιπόν ξεχνάτε ότι ήσασταν υποψήφιος στον δήμο και όχι στην δημοτική ενότητα.

Δηλαδή αν βγαίνατε πρώτος σε ένα εκλογικό κέντρο πάλι θα είχατε παράπονο που δεν βγήκατε και θα έφταιγε η "ερμηνεία που δόθηκε στον εκλογικό Νόμο" ;