Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΒΑΡΗ

« ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ


Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2010, στο Δημοτικό θέατρο του Δήμου Βάρης, πραγματοποιήθηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα, με πρωτοβουλία της ΜΚΟ Α.ΚΑ.ΒΑ(Αναπτυξιακή Κίνηση Κατοίκων Βάρης) και πολλών άλλων Συλλόγων του Δήμου Βάρης.
Το θέμα που είχε επιλεγεί από τους διοργανωτές της Ημερίδας ήταν πολύ πρωτότυπο, γιατί περιείχε εισηγήσεις που κάλυπταν ένα μεγάλο και άγνωστο σε πολλούς φάσμα, από παρεμβάσεις που κάνει ο νόμος με την επωνυμία «Καλλικράτης» στις τοπικές κοινωνίες.
Τα θέματα των εισηγήσεων ανέπτυξαν με απόλυτη επιτυχία διακεκριμένοι και έμπειροι εισηγητές, που κράτησαν έντονο το ενδιαφέρον όσων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι η διάρκεια της ήταν μεγάλη(περίπου 3 ώρες).
Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό που έκανε ο Πρόεδρος της ΜΚΟ Α.ΚΑ.ΒΑ κ. Καραγιώργος Χαράλαμπος και στη συνέχεια ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής κ. Γ. Σκαρβελάκης, ανέλαβε το συντονισμό των εισηγήσεων των ομιλητών.
Η πρώτη εισήγηση έγινε από τον κ. Δημήτρη Κυπριώτη, στρατηγό ε.α και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βάρης και το θέμα που ανέπτυξε ήταν η «Φιλοσοφία του Καλλικράτη».
Ο επόμενος εισηγητής, καθηγητής και π. γενικός επιθεωρητής τεχνικής εκπαίδευσης κ.Βανδώρος Νίκος, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του νέου νόμου σε θέματα παιδείας.
Τρίτος στη σειρά των εισηγητών, ήταν ο ιατρός κ. Κανάκης Νικήτας, πρόεδρος της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», που ανέλυσε τις δυνατότητες που παρέχει ο νόμος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα θέματα της υγείας.
Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η επόμενη εισήγηση, του γνωστού στο ευρύτερο κοινό για τις πρωτοβουλίες της οργάνωσης που εκπροσωπεί κ. Καμπουράκη Κώστα, περί ναρκωτικών και των τρόπων αντιμετώπισης της ``μάστιγας του αιώνα`` από την Πολιτεία.
Στα θέματα περιβάλλοντος και οικιστικής ανάπτυξης, αναφέρθηκε ο Δρ.κ.Σταματόπουλος Λευτέρης, στη δική του παρέμβαση.
Η Ανάπτυξη των ΟΤΑ, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο οικονομολόγος-επιχειρηματίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ξενοκώστας Χρήστος.
Για την εγκληματικότητα στις τοπικές κοινωνίες και τους τρόπους αντιμετώπισής της, ήταν η εισήγηση του καθηγητή κ. Λέρτα Τάσου.
Στα προβλήματα των επαγγελματιοβιοτεχνών και σε προτάσεις για μείωση αυτών με τη συμπαράσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε με την τοποθέτησή του ο κ.Σιαμέτης Βασίλης, πρόεδρος των Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ακτής Σαρωνικού και αντιπρόσωπος στη Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε.
Τη σειρά των ομιλητών έκλεισε ο πολιτευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής και πρόεδρος της ΜΚΟ “Ευρωπαϊκή Έκφραση” Δρ.κ Γιαννής Νίκος, που αναφέρθηκε στο καθεστώς που ισχύει σε Δήμους της Ευρώπης, σε αντιστοιχία με το νέο που επαγγέλλεται ο Καλλικράτης.
Στο τέλος της ημερίδας χαιρέτησαν την εκδήλωση και έκαναν μικρή τοποθέτηση, η πολιτευτής της Περιφέρειας Αττικής με το ΠΑΣΟΚ, κ. Πανταζή Ματίνα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βούλας κ. Θανόπουλος Πέτρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας στο Δ.Βούλας, κ. Κιούκης Δημήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δ.Βούλας, κ.Σκουμπούρης Γιάννης και ο γνωστός λαογράφος ποιητής κ. Μίτσης Δημήτρης(Μιτσ-Μιτς).
Η Ημερίδα έκλεισε με τη σύνοψη των συμπερασμάτων που έκανε ο συντονιστής.
Αξίζει να τονιστεί η βοήθεια που προσέφεραν οι Σύλλογοι της Βάρης,((Χερώματος, Προφ.Ηλία Κόρμπι, Χερώματος, Σαρακατσαναίων, Επαγγελματιών Αλιέων, Επιμορφωτικός Βάρης, ο Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος δια του Προέδρου του, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΤΟΣΥΝ (Τοπικό Συμβούλιο Νέων Βάρης) και οι διάφοροι χορηγοί της εκδήλωσης για την επιτυχία της.
Όλους τους παραπάνω η ΜΚΟ Α.Κ.ΚΑ.ΒΑ. τίμησε με Αναμνηστικό Δίπλωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: