Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Tο Μέλλον του Πλανήτη…

Δημοσιεύθηκε στις 12/04/08
Κατηγορία Οικολογία
Του Δημήτρη Κυπριώτη


Η Διακυβερνητική για το Κλίμα( IPCC), κρούει ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την καταστροφή που εμείς οι ίδιοι προκαλούμε στον πλανήτη μας.
Ίσως να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δυστυχώς δεν είναι, παρά μόνο οι προβλέψεις που πρόσφατα ανακοίνωσε η Διακυβερνητική.
Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις αυτές, στο τέλος του αιώνα, η θερμοκρασία της Γης θα ανέβει από 1,8 έως 4 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τυφώνες και τα κύματα καύσωνα
Περίπου το ένα τρίτο από τα ζώα και τα φυτά του πλανήτη μας, θα αντιμετωπίσουν κίνδυνο να εκλείψουν, ενώ ο πληθυσμός της Γης, θα γίνει πολύ πιο ευάλωτος στις ασθένειες και την κακή διατροφή.
Μετά το 2050 , ο αρκτικός θαλάσσιος πάγος θα λειώσει και η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει από 18 έως 58 εκατοστά, εξαφανίζοντας πολλά νησάκια της περιοχής και αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες, σε αναζήτηση νέων τόπων κατοικίας


Το λιώσιμο των παγετώνων στα Ιμαλάια και τις Άνδεις, θα δημιουργήσει πρόβλημα πόσιμου νερού , σε περισσότερους από ένα δις. Ανθρώπους.
Το μεγαλύτερο μέρος του Αμαζονίου, θα μετατραπεί σε σαβάνα, ενώ ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη, θα αρχίσει να μετατρέπεται σιγά- σιγά σε έρημο.
Μοιάζει τρομακτικό; Κι όμως , δυστυχώς , είναι μόλις 50 χρόνια μπροστά μας !!
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: