Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Απόφαση ΔΣ Βάρης, για το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Βούλας.

ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Βάρης.

ΚΟΙΝ : Όπως Πίνακας Αποδεκτών Βάρη, 12 Αυγ.2010


ΘΕΜΑ : Απόφαση ΔΣ Βάρης, για το 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Βούλας.


Κύριε Πρόεδρε,
Το ΔΣ του Δήμου, που συνεδρίασε στις 2 Αυγ.2010, έλαβε απόφαση κατά πλειοψηφία, για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του 2ου Γυμνασίου Βάρης και την παραχώρηση του χώρου που είναι προσδιορισμένος για την ανέγερση του Μουσείου Διαχρονικού Πολιτισμού, για τις ανάγκες εγκατάστασης και ανέγερσης του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας, με ανάλογες δεσμεύσεις Φορέων της Πολιτείας υπέρ του Δήμου μας για αυτές τις παραχωρήσεις.
Επειδή στην παραπάνω συνεδρίαση απουσίαζα εκτός Αθηνών, τη δε απουσία μου αυτή την είχα κάνει έγκαιρα γνωστή στον κ. Δήμαρχο, θα ήθελα να καταθέσω απορίες και προτάσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση.
Κύριε Πρόεδρε,
Πιστεύω να έχετε πληροφορηθεί ότι με την υπόψη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, έχει δημιουργηθεί αναταραχή στη Σχολική Κοινότητα της Βούλας και όχι μόνο και για το λόγο αυτό πιστεύω, ότι η παρέμβαση μου με το έγγραφο αυτό, μπορεί να συμβάλει εποικοδομητικά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ειδικότερα:
Τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει σχετικά με το θέμα του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Βούλας είναι σε όλους γνωστά και δε θα ήθελα να αναφερθώ επί της ουσίας αυτών.
Αυτό όμως που μου προκαλεί ιδιαίτερη απορία, είναι το γεγονός της εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση στο ΔΣ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πριν από τα θέματα της ΗΔ.
Η δεύτερη απορία μου εστιάζεται στο γεγονός της απουσίας της Δημοτικής Αρχής της Βούλας στο σύνολό της, από μία τόσο σοβαρή συζήτηση που την αφορούσε άμεσα. Υπόψη δε ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κ. Δήμαρχο, του είχα επισημάνει ιδιαίτερα το θέμα της ενημέρωσης των Δημοτικών Παρατάξεων της Βούλας, της Επιτροπής Παιδείας και της Σχολικής Κοινότητας.
Κύριε Πρόεδρε,
Το παραπάνω γεγονός, συσχετιζόμενο με το Άρθρο 77 του ΚΔΚ, δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τη μη πρόσκληση των παραπάνω και απορώ πως διέφυγε της προσοχής σας.
Τέλος, δε γνωρίζω αν υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις-χρονοδιαγράμματα και ποίων Φορέων, για όσα θέματα αφορούν το Δήμο μας.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, πιστεύω και προτείνω ότι, μέσα από πνεύμα καλής συνεργασίας και νηφαλιότητας, το θέμα που αφορά το 3οΓυμνάσιο-Λύκειο της Βούλας, πρέπει και πάλι να επανέλθει για συζήτηση στο ΔΣ του Δήμου μας και να εφαρμοστεί απόλυτα το ΑΡΘΡΟ 77 του ΚΔΚ που ρητά αναφέρει τα παρακάτω:

ΆΡΘΡΟ 77 ΚΔΚ

Γνώμη των δημοτικών αρχών για ειδικά θέματα

«Προκειμένου οι κρατικές αρχές να εκδώσουν οποιαδήποτε διοικητική κανονιστική πράξη που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, τα ρυθμιστικά ή χωροταξικά σχέδια και τις αποφάσεις χωροθέτησης εγκαταστάσεων και λοιπών δραστηριοτήτων, οφείλουν να ζητούν τη γνώμη των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων και των Κοινοτήτων ή των ΔΣ των Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων, στην περιφέρεια των οποίων πρόκειται να ισχύσουν, κατά τις ακόλουθες διακρίσεις.

α) Για πράξεις που αφορούν την περιφέρεια έως Δέκα(10) Δήμων και Κοινοτήτων, απαιτείται η γνώμη ΟΛΩΝ των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων».

Κύριε Πρόεδρε,
Πιστεύω ότι με την αποδοχή της πρότασης αυτής, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα, να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους, ώστε στο τέλος να βρεθεί η κατάλληλη και καλλίτερη λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, προς χάριν της αποφυγής κάθε ταλαιπωρίας των μαθητών της Βούλας, που στο κάτω-κάτω σε τίποτα δεν ευθύνονται για τις παραλείψεις ή τα σφάλματα άλλων.
Η παραπάνω πρόταση πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι η απόφαση της 2ας Αυγούστου είναι εύθραυστη και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί από κάθε έναν που έχει το έννομο συμφέρον προς τούτο, γεγονός όμως που θα έχει και πάλι συνέπειες επί των μαθητών και των γονέων τους.


Με εκτίμηση
Δημήτρης Κυπριώτης
Δημοτικός Σύμβουλος




ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Αποδέκτες προς ενέργεια
Πρόεδρος ΔΣ Βάρης………………………
Αποδέκτες προς πληροφορία
Δήμαρχοι: Βάρης,Βούλας,Βουλιαγμένης…
Πρόεδροι ΔΣ: Βούλας, Βουλιαγμένης……
Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων
Δήμου Βάρης………………………………
Δήμου Βούλας……………………………..
Δήμου Βουλιαγμένης………………………
Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας Δ.Βούλας….
Σχολ. Επιτροπές 2ου Γυμν.-Λυκείου Βούλας
ΤΟΣΥΝ Βάρης – Βούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: