Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Φίλες και φίλοι,

Το βαρύ κλίμα που διαπερνά τη χώρα μας, εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής κρίσης που την πλήττει και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που καλούνται να σηκώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, επισκιάζουν δικαιολογημένα τις διεργασίες που συντελούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ο «Καλλικράτης», δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον στις τοπικές κοινωνίες, που άλλαξε αμέσως τα μέχρι σήμερα γνωστά και παραδοσιακά δεδομένα, που ευνοούσαν πρακτικές και νοοτροπίες, που αποδεδειγμένα οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μεγάλα αδιέξοδα.

Σήμερα με τις αλλαγές που επαγγέλλεται ο νέος νόμος της Αυτοδιοίκησης, φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις στις τοπικές κοινωνίες για να κάνουν βήματα μπροστά και να αφήσουν πίσω τους πρόσωπα, μοντέλα και πρακτικές ξεπερασμένες.

Οι νέες δομές του Καλλικράτειου δήμου που δημιουργούνται για την εξυπηρέτηση του δημότη, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν από πρόσωπα που ούτε το παρελθόν τους, ούτε η αποτελεσματικότητά που επέδειξαν είτε στο παρόν είτε στο παρελθόν, μπορούν να το εγγυηθούν.

Για αυτό το λόγο, η φιλοσοφία του «Καλλικράτη» ξεπερνά τα στενά τοπικά πλαίσια και δημιουργεί συνθήκες για την ανάδειξη νέων προσωπικοτήτων, ανεξάρτητα του πληθυσμιακού μεγέθους των δήμων που συνενώνονται.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» επιδιώκει την ανατροπή των κατεστημένων, από τα οποία τόσο υπέφεραν οι τοπικές κοινωνίες, αφού δε μιλά για συγχωνεύσεις δήμων, αλλά για ευρείες συνενώσεις που θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση νέων υγιών και ικανών δυνάμεων.

Ιδιαίτερα όμως στις σημερινές συνθήκες, η ίδια η κοινωνία πρέπει να επιβάλλει να αναδειχθούν πρόσωπα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, που έχουν να κάνουν με το ήθος, την εντιμότητα, τις γνώσεις, την ικανότητα στη διοίκηση και γενικότερα πρόσωπα που έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία».

Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξή μας παρακολουθεί από κοντά τα δημοτικά δρώμενα, σέβεται τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες που συντελούνται και διαβουλεύεται σε προγραμματικό πάντα πλαίσιο, με άλλες δημοτικές παρατάξεις και προσωπικότητες.

Στόχος μας είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες και ιδανικότερες συγκλήσεις και συνεργασίες στους δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που θα μπορέσουν να οδηγήσουν το νέο δήμο σε τροχιά του μέλλοντος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δηλώνουμε παρόντες και σε αυτές τις δημοτικές εκλογές και έτοιμοι να αναλάβουμε το βάρος των ευθυνών που θα μας εμπιστευτούν οι δημότες μας.


Δημήτρης Κυπριώτης
Στρατηγός ε.α
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
Δήμου Βάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: