Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σύντροφος Π.Παυλόπουλος ο εκλεκτός του πρωθυπουργού.

Δήθεν έκπληξη με Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας

Τσίπρας: Έκπληξη με Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας
Το σύστημα καλά κρατεί ή όπως λέει ο λαός η καλή ημέρα από την αρχή φαίνεται.

 

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα,  στην ομιλία του πριν από λίγο προς την ΚΟ του κόμματός του, σημείωσε ότι "η Αριστερά δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της", πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξεπεράσει τα ερωτηματικά, τη δυσφορία και την αγανάκτηση στελεχών, οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της της κοινωνίας, για την απρόσμενη; απόφαση του αυτή.

 

Μπορεί πράγματι να ξεπεραστούν όλα τα παραπάνω συναισθήματα προς στιγμή σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, όμως θα πρέπει να είναι βέβαιος ο κ. πρωθυπουργός, ότι τα ταχνάσματα και οι λεκτικές πιρουέτες σύντομα θα φερουν και αυτές που θα γίνουν επί σκηνής. 

 

Και αν αναλογιστεί ο κόσμος με ψυχραιμία το που κινείται αυτή η αριστερά που εμπιστεύθηκε, γρήγορα θα εξηγήσει και  τις μεταγραφές προσώπων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, πάνω στα οποία θα στηριχθεί η κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. 

 

Το αισθητήριο του απλού λαού δεν κάνει λάθη. Μπορεί να έδωσε και ίσως και να δώσει ακόμη χρόνο στην κυβέρνηση για να δείξει αν μπορεί να προχωρήσει στις δεσμέυσεις της, όμως ήδη έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι παρά τους υπερήφανους λόγους- από αυτά ο κόσμος έχει χορτάσει- τα πράγματα σκουραίνουν. 

 

Και το "κερασάκι έδεσε με την τούρτα" σήμερα, με την πρόταση της υποψηφιότητας του νέου Προέδρου. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Όταν σε λίγες ημέρες που θα ξεκινήσει η διαδικασία της ερεύνησης των ευθυνών για την  υπογραφή των  Δανειακών Συμβάσεων και την εισαγωγή της χώρας μας σε καθεστώς  Μνημονίου, τι θα γίνει με τον κ. Παυλόπουλο, που ψήφισε όλα τα μνημόνια, που συμετείχε στην κυβέρνηση Κ.Κ που ήταν ο προθάλαμος αυτών και  πλανάται από πάνω της η παραποίηση στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με το ύψος του χρέους;

 

Όλα αυτά μάλλον είναι σίγουρο ότι τη στιγμή που ανακοίνωνε ο πρωθυπουργός την υποψηφιότητα Παυλόπουπουλου, πέρναγαν από το μυαλό πολλών βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιάιτερα εκείνων που έχουν δώσει αγώνες για αυτά τα θέματα και αναλογιζόμαστε τη δύσκολη θέση τους... 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: