Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εθνική ενότητα !





Η εθνική ενότητα προχωρεί ακάθεκτη. Είδα μέχρι και φωτογραφία του συριζαίου βουλευτή Αργολίδας Κοδέλα να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Αργολίδας Γαλέο, σε εκδήλωση του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

Τις τελευταίες μέρες επίσης, που βρίσκομαι στην Αθήνα έχω συνομιλήσει με πολλούς ανθρώπους και διαπίστωσα ότι η πλειονότητα όσων ψήφισαν Σύριζα είναι προβληματισμένοι αλλά δεν θέλουν να τους βγάζεις από το ροζ συννεφάκι που κάθονται ελπίζοντας, οι δε ψηφοφόροι της νδ και κυρίως του Ποταμιού τάσσονται πλέον ενθουσιωδώς υπέρ της κυβέρνησης και μιλούν για κωλοτούμπα εξαιρετική και πολύ θελκτική για αυτούς, μιλούν και για πολιτική την οποίαν αν είχε αναγγείλει ο Τσίπρας προεκλογικά αντί να λέει ότι θα χορέψει πεντοζάλι τις αγορές, θα τον ψήφιζαν και οι ίδιοι.

Η διαπραγμάτευση επί του μνημονίου που δεν θα αναγνωρίζαμε, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και με τους μέχρι πρότινος αποκαλούμενους από εμάς ως απατεώνες βρίσκεται ένα βήμα πριν την συνολική και οριστική προδοσία όλων των αρχών της Αριστεράς και των υποσχέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα που κατασυκοφαντεί την Αριστερά και εξευτελίζει αγωνιστές βουλευτές με προσωπική ιστορία μεγάλη πίσω τους. Όλοι και όλα θυσιάζονται – ισοπεδώνονται στον βωμό της αλλαγής πολιτικής φρουράς και στην κατάληψη θέσεων εξουσίας από τους γυάλινους και ανιστόρητους νεανίες της στενής αρχηγικής ομάδας.

Μέχρι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να αυτοεξευτελίζεται ιστάμενη εμπρός από το εικονοστάσι του Προκόπη και λέγοντάς του όλες αυτές τις αθλιότητες, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο συντηρητικό τρόπο της λήθης και της στρέβλωσης την ιστορική περίοδο που άνοιξε με τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 08 και τελικά οδήγησε στο σήμερα και στην έναρξη της περιόδου εθνικής συμφιλίωσης, που θα ξεπλύνει όλους τους πολιτικούς υπεύθυνους για την πορεία της χώρας και της ζωής μας, θα συνεχίσουμε δε αποδεχόμενοι τη μοίρα μας, την υποτέλειά μας, την ισχύ των αποικιοκρατών και τη ζωή μας σε κλίμα συναινετικό μέχρι την άνοδο των χρυσαυγιτών στην κυβέρνηση.

Δυστυχώς προς τα κει βαδίζει ακάθεκτη ξανά η ιστορία. Ο Τσίπρας και το επιτελείο του συκοφαντούν και εξευτελίζουν την Αριστερά και το μόνο που θα πετύχουν είναι να “αποδείξουν” στο μυαλό των λαϊκών μαζών την αίσθηση και τη γνώμη ότι “αποδείχθηκε τελικά πως ήταν όλοι ίδιοι”, θα καταρρεύσουν δε από τη λαϊκή οργή πολύ σύντομα λόγω της αθέτησης όλων των προεκλογικών τους οικονομικών μέτρων τα οποία είναι φανερό ότι δε μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια της γερμανοκρατούμενης ευρωζώνης. 

Δεν είναι εφιάλτης δυστυχώς, είναι η πορεία της εθνικής συμφιλίωσης αυτή.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μένω άφωνος από τη βιασύνη του αρθρογράφου....
Σαν απάντηση στα όσα γραφει θα κοπιάρω εδω 2 σχόλια που έκανα σε κείμενο της facebookικής σελίδας Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...
α) <>
β) <>
ΜοσχατουΠολις

Ανώνυμος είπε...

[επαναληψη γιατι κατι δεν πηγε καλα στο σχολιο που εστειλα πριν]

Μένω άφωνος από τη βιασύνη του αρθρογράφου....
Σαν απάντηση στα όσα γραφει θα κοπιάρω εδω 2 σχόλια που έκανα σε κείμενο της facebookικής σελίδας Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ...

α) «για επιδειξτε αυτοσυγκράτηση.... φαίνεται ότι δεν κατανοειτε τίποτα.... νομίζετε ότι η χώρα παίζει κάποιο είδος επιτραπεζιου παιχνιδιού ή πως το 80% του ελληνικου λαού είναι έτοιμο για επανάσταση.... έγινε ένα πρώτο βήμα και ως τέτοιο πρέπει να εκληφθεί και να στηριχθεί η κυβερνηση... με την απαίτηση φυσικά παραπομπής των ενόχων του Χρέους και αποκατάσταση των λειτουργιών της Δημοκρατίας που κυριολεκτικά διαλυθηκανε την τελευταία 4ετία....»
β) «αυτα τα γνωριζουμε.... προτασεις δεν διατυπώνεις..... και παραπέρα δεν λαμβανεις υποψη τι ποσοστα συγκέντρωσε ΝΔ + ΠΟΤΑΜΙ + ΠΑΣΟΚ και μερικά ανάλογης πολιτικής συμπεριφοράς μικροκόμματα στις πρόσφατες εκλογές.... αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες δεν υπάρχουν στο εσωτερικό.... και στην Ευρώπη αναζητείται στο μέλλον η επικράτηση των Ποδεμος, του ΣινΦέην, κλπ μπας και γίνουν ρωγμές ή και ρήγματα στο φρούριο του νεοφιλελευθερισμού.... σ αυτήν την φάση είναι απολύτως χρήσιμη η κριτική στήριξη της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δίνει την δυνατότητα απελευθέρωσης κοινωνικών δυνάμεων, πράγμα που το είδαμε στις τελευταίες συγκεντρώσεις.... αντι λοιπόν για βιαστικές γνώμες και κινήσεις, είναι προτιμότερη η ενθάρρυνση της κυβέρνησης για περισσότερα βήματα.... εκτος και προτιμάμε να πέσει πριν καν αποδειχτεί ότι είναι μια ρεπλικα... και θέλουμε επιστροφή της Δεξιάς, όπου μια επάνοδος της θα σπάει κόκκαλα.... δουλεια λοιπόν μετωπική μέσα στο λαό που θα οδηγεί προοδευτικά σε μια άλλη πορεία και απεγκλωβισμό από τους παραδοσιακούς πολιτικούς ηγεμόνες..... ο δρόμος για τον παραδεισο είναι μακρύς και δύσκολος....»

γ) «αυτα αγαπητε φιλε και πιθανότατα συναγωνιστή είναι συνθηματα.... οταν μιλαω για προτασεις εννοω λύσεις και μετρα που θα διαφυλασσουν την διαβίωση του λαού, θα εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας, κλπ....»

ΜοσχατουΠολις

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Η άποψή σας ότι " μένετε άφωνος" από τον τρόπο της κριτικής που ασκείται από τον αρθρογράφο ή και για την ίδια την κριτική, επειδή δεν συμφωνείτε με αυτήν είναι σεβαστή, όπως και οι απόψεις που εκφράζονται από τον κ. Μακριδάκη. Δεν θα ήθελα δική μου παρέμβαση, αφού οι αναγνώστες είναι σε θέση να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα μέσα από τις απόψεις που διατυπώνονται εκατέρωθεν.