Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Διάσταση απόψεων με Βαρουφάκη ή τακτικός ελιγμός οι θέσεις του Π.Λαφαζάνη;



 

 Σχόλιο από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής

 

Άστραψε και βρόντισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης από τις σημερινές εξαγγελίες του, αλλά και από τις αποστάσεις που κράτησε από το συνάδελφό του υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, σε σχέση με τις δηλώσεις του τελευταίου για συμφωνία στο 70% των προβλέψεων του Μνημονίου. 

 

Συγκεκριμένα ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε: «Τα Μνημόνια και η Τρόικα τέλος», θα εφαρμόσουμε πλήρως και απολύτως το πρόγραμμά μας που δεν τεμαχίζεται, ούτε διαιρείται,

 

Επίσης δήλωσε ότι, επανεξετάζεται η πώληση του Ελληνικού και των κοιτασμάτων χρυσού  και ανακοίνωσε την ακύρωση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ).

 

Αναφορικά με τον ΔΕΣΦΑ που έχει ήδη παραχωρηθεί στην αζέρικη Socar είπε ότι αναμένει την τελική απόφαση της ευρωπαικής επιτροπής ανταγωνισμού για να πάρει τελικές αποφάσεις.

 

Ο υπουργός  αφού αναφέθηκε και σε άλλα επιμέρους θέματα, σημείωσε με έμφαση: "Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα. Ας μην ελπίζουν κάποιοι - και δυστυχώς είναι αρκετοί -  ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση¨και κατέληξε

 «Το πρόγραμμά μας δεν είναι περιφερόμενη σημαία, δεν θα το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα. Το πρόγραμμα δεν τεμαχίζεται δεν διαιρείται! Αν θέλουν κάποιοι  να μας εκβιάσουν και να θέσουν διλήμματα, τους λεμε ότι έχουν επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση. Η κυβέρνηση μας δεν εκβιάζεται, γιατί δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας ολόκληρος λαός. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δεν είναι όμηρος κανενός»

Προφανώς αυτές οι θέσεις που διατύπωσε ο κ. Λαφαζάνης  έδοσαν ένα διαφορετικό τόνο μετά τις αλλεπάλληλες "αναδιπλώσεις" και ομιχλώδεις δηλώσεις της χθεσινής  ημέρας κυρίως από τις θέσεις που διατυπωσε ο υπουργός Οικονομικών. 

Ενόψη των αυριανών εξελίξεων τα μάτια όλων είναι στραμένα στο Euro group και στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: