Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Σε θρίλερ για γερά νεύρα η ανακοίνωση του ονόματος του ΠτΔ!



630

του Δημήτρη Κυπριώτη

Σε πραγματικό θρίλερ με έντονο το παρασκήνιο εξελίχθηκε η ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας που αναβλήθηκε για την προσεχή Τρίτη.

Προφανώς ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις διαρροές που έγιναν από το πρωί της Κυριακής, είχε καταλήξει στο όνομα του Δ. Αβραμόπουλου, που θα το ανακοίνωνε με διάγγελμα στον Ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής, την ώρα των δελτίων ειδήσεων των 8 μμ, πράγμα που αναβλήθηκε.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση για διάγγελμα του Πρωθυπουργού, σημειώθηκε  και μια έντονη κινητικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Και ενώ θεωρείται εντελώς φυσιολογική η παρουσία εκεί του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου, προφανώς για να ενημερωθεί για το όνομα του υποψηφίου ή για να ακούσει και τυχόν δική του πρόταση ο Πρωθυπουργός, η παρουσία του υπουργού Π. Λαφαζάνη δεν μπορεί να ενταχθεί στην ίδια κατηγορία. 

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που διαχέονταν, μιλούσαν για την έντονη δυσφορία του τελευταίου και γενικότερα της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ στην υποστηριξη της υποψηφιότητας του Δ. Αβραμόπουλου. Είχε γίνει δε γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ότι η τάση αυτή υποστήριζε μία προσωπικότητα με αριστερό πρόσημο και εν προκειμένω είχαν προταθεί τα ονόματα της κ. I. Καρυστιάνης και και του κ. Μ. Δρετάκη. 

Ακόμα οι πληροφορίες που διοχετεύθηκαν ανέφεραν ότι  η αποχώρηση του Π.Λαφαζάνη από το Μέγαρο έγινε με έντονο σκεπτικισμό,που απομακρυνόμενος από την είσοδο, δήλωσε με νόημα: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου» και αυτή του Π. Καμμένου με την προσθήκη ότι προτάθηκε από τον ίδο  ως υποψήφια ΠτΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, χωρίς όμως να μπορούν να επιβεβαιωθούν αυτές οι φήμες.

Παρόλα αυτά, αν επαληθευθούν  τα παραπάνω και η ιδιαίτερα η στάση του κ. Λαφαζάνη, είναι δυνατό  να σηματοδοτήσουν ακόμη και άλλες αντιδράσεις.

 Πάντως, όπως και να γίνει, το ερωτηματικό παραμένει για  την επιμονή ανακήρυξης ως   Προέδρου της Δημοκρατίας του κ. Δημήτρη Αβραμοπουλου, όταν ο υπόψη έχει υπερψηφίσει όλα τα μνημόνια και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και υπουργός των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων του Α. Σαμαρά!

Αν την Τρίτη, που θα γινει η ανακοίνωση του ονόματος του υποψήφιου ΠτΔ, επιβληθεί τελικά ο Δ. Αβραμόπουλος, αυτό ίσως να σημαίνει και πολλά, σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση, για διερεύνηση των όποιων ευθυνών υπάρχουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς Δανειακών Συμβάσεων και Μνημονίων, όπως δήλωναν  σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος  επωνυμα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνέχεια θα δοθεί την προσεχή Τρίτη, αφού προηγουμένως ο Πρωθυπουργός ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: